Josh Walet

Gemeente moet woningbouw Rijnhaven schrappen

De plannen van de gemeente om nieuwbouwwoningen te bouwen aan de oostkant van de Rijnhaven zijn van tafel. De Raad van State trekt een streep door de bouwplannen.  

De bouwplannen zijn te dicht bij de fabriek van diervoederbedrijf Van der Bijl. De fabriek kan voor stank- en geluidsoverlast zorgen bij de toekomstige bewoners. De ondernemer zag er tegen op dat hij dan opdraait voor de klachten en er rechtszaken aangespannen kunnen worden tegen zijn bedrijf. Hij spande een rechtszaak aan tegen en de rechter stelde Van der Bijl in zijn gelijk. 

Gerard van As: "De druk op de woningmarkt is groot en daarom is het voor Alphen aan den Rijn belangrijk dat we snel nieuwe woningen toevoegen aan onze woningvoorraad. Deze uitspraak zorgt voor een onbekende vertraging en dat is erg jammer. We gaan ons nu beraden op hoe we verder invulling gaan geven aan de transformatieopgave op deze locatie."

Het gaat waarschijnlijk om enkele tientallen woningen. Het exacte aantal is niet aan te geven. Het omgevingsplan staat toe dat er 1120 woningen in het gebied gebouwd mogen worden. De uitspraak van de Raad van State doet daar geen afbreuk aan. "We mogen nog steeds 1120 woningen bouwen, maar in een kleiner gebied. Of en waar woningen gebouwd gaan worden is afhankelijk van of marktpartijen het initiatiefnemen tot woningbouw. De gemeente heeft met het omgevingsplan een faciliterende rol ingenomen. We hebben het planologisch mogelijk gemaakt dat er woningbouw mogelijk is. Door de uitspraak van RvS is dat nu in een wat kleiner gebied."

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!