Josh Walet

Gemeente moet woningbouw Rijnhaven schrappen

De plannen van de gemeente om nieuwbouwwoningen te bouwen aan de oostkant van de Rijnhaven zijn van tafel. De Raad van State trekt een streep door de bouwplannen.  

De bouwplannen zijn te dicht bij de fabriek van diervoederbedrijf Van der Bijl. De fabriek kan voor stank- en geluidsoverlast zorgen bij de toekomstige bewoners. De ondernemer zag er tegen op dat hij dan opdraait voor de klachten en er rechtszaken aangespannen kunnen worden tegen zijn bedrijf. Hij spande een rechtszaak aan tegen en de rechter stelde Van der Bijl in zijn gelijk. 

Gerard van As: "De druk op de woningmarkt is groot en daarom is het voor Alphen aan den Rijn belangrijk dat we snel nieuwe woningen toevoegen aan onze woningvoorraad. Deze uitspraak zorgt voor een onbekende vertraging en dat is erg jammer. We gaan ons nu beraden op hoe we verder invulling gaan geven aan de transformatieopgave op deze locatie."

Het gaat waarschijnlijk om enkele tientallen woningen. Het exacte aantal is niet aan te geven. Het omgevingsplan staat toe dat er 1120 woningen in het gebied gebouwd mogen worden. De uitspraak van de Raad van State doet daar geen afbreuk aan. "We mogen nog steeds 1120 woningen bouwen, maar in een kleiner gebied. Of en waar woningen gebouwd gaan worden is afhankelijk van of marktpartijen het initiatiefnemen tot woningbouw. De gemeente heeft met het omgevingsplan een faciliterende rol ingenomen. We hebben het planologisch mogelijk gemaakt dat er woningbouw mogelijk is. Door de uitspraak van RvS is dat nu in een wat kleiner gebied."

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 11:06

Iedereen kan een VIP zijn bij Bobs Latin Mexican

Eindelijk mogen de deuren van de horeca op 1 juni weer open. Zo ook de deuren van Bobs Latin Mexican. Met de VIP bottle service zorgt het restaurant ervoor dat je een gezellige avond tegemoet gaat. 

Algemeen vandaag 09:57

Openingstijden supermarkten tijdens Pinksteren

Het is Pinksteren. De winkels hanteren andere openingstijden op deze dagen. Wat altijd handig is om te weten, is welke openingstijden supermarkten hanteren, zodat je de laatste boodschappen nog in huis kunt halen!

Horeca gisteren 16:49

Van der Valk verruimt het terras

De komende dagen wordt het genieten geblazen met het mooie weer. Ook de terrassen die op maandag 1 juni vanaf 12:00 uur open mogen is voor veel Alphenaren een mooi vooruitzicht. Van der Valk Avifauna heeft voor alle terrasliefhebbers het terras verruimd, waardoor borrelen langs de kade ook mogelijk is.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:18

Ken jij The Center of Beauty al?

Heb jij een huidprobleem en ben je opzoek naar een oplossing? Bij The Center of Beauty nemen ze jou mee naar de wereld van Cenzaa, waar wellness en intensieve huidverbetering samenkomen.

Politiek gisteren 15:16

Gemeente helpt pop-up horeca aan tijdelijke standplaatsen

Een vergeten groep tijdens de coronacrisis is de tijdelijke horeca. Foodtrucks en oliebollenkramen, bijvoorbeeld. De VVD pleit voor hulp van de gemeente aan deze groep. Wethouder Van As gaat er direct werk van maken.

Sport gisteren 14:29

In beweging blijven met BOOST

Bewegen is belangrijk. Dat weten de beweeg- en lifestylecoaches van BOOST maar al te goed. Zij organiseren op verschillende locaties in de gemeente activiteiten en workshops om jongeren actief en gezond te houden.