Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente

Gemeente neemt 6 elektrische inzamelwagens in gebruik

Op 6 juni is het wagenpark van Gemeente Alphen aan den Rijn weer een stukje groener geworden.

Twee bestelwagens en vier inzamelwagens zijn namelijk vervangen door 100% elektrische modellen. Met de aanschaf van deze wagens komt het behalen van onze doelstelling om in 2050 een energie- en CO2-neutrale gemeente te zijn een stapje dichterbij. De nieuwe wagens zijn de eerste elektrische voertuigen in het wagenpark van de gemeente. Er zijn reeds 30 voertuigen in gebruik die op groen gas rijden.

“Een emissieloos wagenpark past bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid. Als gemeente willen we een voorbeeldfunctie vervullen voor inwoners en bedrijven door, waar mogelijk, over te schakelen op duurzame energie”, aldus wethouder Duurzaamheid Leo Maat. De wagens rijden straks door de Alphense wijken en kernen om zwerfafval en GFT op te halen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.