Alphens EV

Gemeente niet tevreden over broedplaats De Werf

In het Rijnhavengebied neemt broedplaats De Werf een bijzondere plek in. Er zijn kleine innovatieve ondernemers, kunstenaars en non-profit organisaties actief. In ruil voor een geringe huur wordt van hen verwacht dat zij zich inzetten voor PR, marketing en evenementen rond de haven. Dat lukt niet en daarom breekt gemeente Alphen aan den Rijn de huurcontracten open.

Het doel van De Werf is om in tien jaar tijd uit te groeien tot een geweldige 'place te be'. Dit is ingebed in een tijdelijk huurcontract van 10 jaar, 5 jaar met eenzelfde verlenging, en van De Rijnhaven een bloeiend broeinest van kunst, cultuur en innovatie te maken. Inmiddels is het grootste deel van de eerste 5 jaar verstreken en de gemeente Alphen aan den Rijn is niet tevreden. Maar: "Er is wel heel veel energie en potentie."

De oplossing? De huurcontracten worden onder andere voorwaarden en wellicht in een andere vorm opnieuw aangeboden. Het is de bedoeling om hiervoor in gesprek te gaan met alle ondernemers op De Werf. De organisatiestructuur, een ondernemersvereniging, voldoet niet en dat moet veranderen. Tegelijkertijd moet een visie worden opgesteld om een veel duidelijker beleid te kunnen maken.

De gemeente wil namelijk wel degelijk heel graag de broedplaatsfunctie behouden en alsnog komen tot een innovatieve invulling met een grote creatieve invulling.

Foto: aftrap van broedplaats De Werf in 2016


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.