Gemeente onderzoekt drie locaties voor woningbouw

Wethouder Gerard van As wil onderzoek laten doen naar de geschiktheid voor woningbouw in Alphen aan den Rijn op drie locaties: Gnephoek-zuid, Heuvelweg en Noord- en Zuideinderpolder. Deze drie locaties komen uit een analyse van zes mogelijke locaties.

Binnenkort gaat een voorstel naar de raad over een haalbaarheidsonderzoek naar drie mogelijke woningbouwlocaties. De raad had een analyse gevraagd van zes mogelijkheden. Halte West (Hoorn langs de Leidse Schouw), Noordrand II (Ridderbuurt) en de Kassendriehoek (nabij Ter Aar) zijn in de analyse afgevallen.
Bij Halte West ligt te veel infrastructuur, zoals de spoorlijn, de N11 , twee gasleidingen en er ligt een boezem van het hoogheemraadschap. De Ridderbuurt is beter geschikt voor ontwikkeling als natuurgebied. De Kassendriehoek is in gebruik door ondernemers en zal heel duur worden om aan te kopen.

De mogelijke locaties waar het haalbaarheidsonderzoek naar zal worden uitgevoerd, als de gemeenteraad akkoord gaat, zijn: Gnephoek-zuid, nabij Heuvelweg en de Noord- en Zuideinderpolder. De Gnephoek is voornamelijk eigendom van projectontwikkelaars, die zullen willen bouwen. De vraag is of zij bouwen wat de gemeente wil zien. "Daar zijn instrumenten voor", zegt wethouder Van As. Beide andere locaties zijn agrarisch gebied. "Daar moeten we ondernemers uit gaan kopen."

In alle gevallen moet er een nieuw bestemmingsplan komen. Daarnaast moet er ook onderhandeld worden met de provincie Zuid-Holland die in principe geen uitbreiding van bouwlocaties in het Groene Hart wil zien. "Er moet meer gewerkt worden met realistische cijfers", merkt Van As op. "Het gaat wel om onze eigen woningbehoefte.  Er zijn veel doelgroepen die nu niet bediend worden en er zijn nieuwe cijfers voor wat betreft de demografische ontwikkeling. Het is ook belangrijk voor de provincie wat de gemeenteraad ervan vindt."

Illustratie gemeente Alphen aan den Rijn: locaties I, III en V worden verder onderzocht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!