Josh Walet

Gemeente ontvangt € 5 miljoen voor transformatie Havenfront in Rijnhaven-Oost

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een subsidieregeling ingesteld om de woningbouw in Nederland te stimuleren. De gemeente Alphen aan den Rijn ontvangt € 5 miljoen aan subsidie voor de transformatie van het project Havenfront in Rijnhaven-Oost.

Het gaat om een subsidieregeling die is ingesteld om bij te dragen aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort hebben. Het project Havenfront in Rijnhaven-Oost is zo’n project die hiervoor in aanmerking komt. Eerder gaf de provincie Zuid-Holland al aan het project financieel te ondersteunen met € 950.000. Gemeente Alphen aan den Rijn investeert zelf € 4 miljoen in het project.  

De gemeente wil Rijnhaven-Oost transformeren naar een gemengd gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer van de stad wordt. Inmiddels zijn door meerdere marktpartijen woningbouwprojecten in voorbereiding en in uitvoering genomen. Wethouder Gerard van As is blij met de subsidie van het ministerie. “Er is sprake van een toenemende druk op de woningmarkt. Met de bijdrage kunnen we de twee resterende milieubelemmeringen wegnemen en ontstaat er ruimte voor circa 2.000 woningen. Zonder de bijdrage zou de transformatie van Rijnhaven-Oost beperkt blijven tot de ontwikkeling van circa 850 woningen.”

Er worden in totaal circa 670 woningen gerealiseerd met het project Havenfront. Hiervan valt 50 procent in de categorie betaalbaar en minimaal 25 procent wordt sociale huurwoningen. Daarnaast wordt het door het wegnemen van de milieubelemmeringen in de toekomst mogelijk circa 500 woningen te realiseren.

locatie woningbouw rijnhaven.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.