Josh Walet

Gemeente ontvangt € 5 miljoen voor transformatie Havenfront in Rijnhaven-Oost

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een subsidieregeling ingesteld om de woningbouw in Nederland te stimuleren. De gemeente Alphen aan den Rijn ontvangt € 5 miljoen aan subsidie voor de transformatie van het project Havenfront in Rijnhaven-Oost.

Het gaat om een subsidieregeling die is ingesteld om bij te dragen aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort hebben. Het project Havenfront in Rijnhaven-Oost is zo’n project die hiervoor in aanmerking komt. Eerder gaf de provincie Zuid-Holland al aan het project financieel te ondersteunen met € 950.000. Gemeente Alphen aan den Rijn investeert zelf € 4 miljoen in het project.  

De gemeente wil Rijnhaven-Oost transformeren naar een gemengd gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer van de stad wordt. Inmiddels zijn door meerdere marktpartijen woningbouwprojecten in voorbereiding en in uitvoering genomen. Wethouder Gerard van As is blij met de subsidie van het ministerie. “Er is sprake van een toenemende druk op de woningmarkt. Met de bijdrage kunnen we de twee resterende milieubelemmeringen wegnemen en ontstaat er ruimte voor circa 2.000 woningen. Zonder de bijdrage zou de transformatie van Rijnhaven-Oost beperkt blijven tot de ontwikkeling van circa 850 woningen.”

Er worden in totaal circa 670 woningen gerealiseerd met het project Havenfront. Hiervan valt 50 procent in de categorie betaalbaar en minimaal 25 procent wordt sociale huurwoningen. Daarnaast wordt het door het wegnemen van de milieubelemmeringen in de toekomst mogelijk circa 500 woningen te realiseren.

locatie woningbouw rijnhaven.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen vandaag 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.

Limesjaar 2022 vandaag 12:56

ROMEINEN Vrachtschepen

De beroemde Schepen van Zwammerdam zijn de eerste transportschepen van dit type die teruggevonden zijn. De schepen lagen bijna tweeduizend jaar onder de grond. Met deze boten werd van alles over de rivier vervoerd: vracht en mensen.

Werken vandaag 10:21

De nieuwste vacatures van week 31

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Zomers vermaak en plezier gisteren 13:28

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.