Gemeente plaatst 1200 zonnepanelen op eigen daken

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat vijf gymzalen, een zwembad, een kantoorpand, een begraafplaats en een school voorzien van zonnepanelen. "Deze 1200 zonnepanelen zijn een begin", aldus wethouder Leo Maat. "We laten geen enkel dak gaan."

Het duurzaam maken van alle gemeentelijke panden kost veel tijd. Dat komt omdat er een goed onderzoek per pand moet worden gedaan. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheid om van het gas af te gaan, om ledverlichting aan te brengen en om zonnepanelen te plaatsen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn op dit moment negen locaties aangewezen. Het gaat om vijf gymzalen, een zwembad, een kantoorpand, een begraafplaats en een school. De overige locaties zijn nog in onderzoek. Soms duurt dit lang, omdat ook afspraken met gebruikers moeten worden gemaakt.

"We onderzoeken of zonnepanelen voor alle scholen mogelijk is", aldus wethouder Maat, die blij is met de raadsbrede steun. De zonnepanelen worden Europees aanbesteed. De gemeenteraad zal in de vergadering van 13 december budget ter beschikking stellen voor de plaatsing van de 1200 zonnepanelen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen gisteren 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca gisteren 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!  

Evenementen gisteren 10:16

Het is Oldtimerdag!

De Oldtimerdag is als vanouds op de zaterdag voor de Alphense jaarmarkt. Dit jaar is dat op zaterdag 14 september. Net als vorig jaar is de Hooftstraat het podium voor de traditionele Oldtimerdag.  

Politiek gisteren 08:37

Onorthodoxe oplossingen voor woningnood Alphen-Stad

Omdat Alphen-Stad voorlopig niet kan uitbreiden, is een lijst gemaakt met onorthodoxe mogelijkheden en locaties voor nieuwbouwlocaties. Naar verwachting kunnen daardoor ongeveer 900 woningen worden gebouwd, waarvan een deel tijdelijk is.

Blog Opinie 13 sep. 2019 20:23

MINERVA Vrouwennetwerk

Gisteren heb ik mijn lidmaatschap van het Vrouwen Netwerk Rijnstreek opgezegd. Na een goeie anderhalf jaar treuzelen, was het welletjes.