Politiek

Gemeente plaatst 1200 zonnepanelen op eigen daken

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat vijf gymzalen, een zwembad, een kantoorpand, een begraafplaats en een school voorzien van zonnepanelen. "Deze 1200 zonnepanelen zijn een begin", aldus wethouder Leo Maat. "We laten geen enkel dak gaan."

Het duurzaam maken van alle gemeentelijke panden kost veel tijd. Dat komt omdat er een goed onderzoek per pand moet worden gedaan. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheid om van het gas af te gaan, om ledverlichting aan te brengen en om zonnepanelen te plaatsen.

Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn op dit moment negen locaties aangewezen. Het gaat om vijf gymzalen, een zwembad, een kantoorpand, een begraafplaats en een school. De overige locaties zijn nog in onderzoek. Soms duurt dit lang, omdat ook afspraken met gebruikers moeten worden gemaakt.

"We onderzoeken of zonnepanelen voor alle scholen mogelijk is", aldus wethouder Maat, die blij is met de raadsbrede steun. De zonnepanelen worden Europees aanbesteed. De gemeenteraad zal in de vergadering van 13 december budget ter beschikking stellen voor de plaatsing van de 1200 zonnepanelen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.