Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente roept Alphenaren op om ook tijdens het lenteweer elkaar de ruimte te geven

Ondanks dat het nog geen lente is, staat ons toch een mooi weekend met lenteachtige temperaturen te wachten. De verwachting is dat veel Alphenaren dan ook de deur uitgaan voor een wandeling. De gemeente roept daarom op om niet de drukte op te zoeken.

“Dit weekend wordt het mooi weer. Veel mensen gaan dan een wandeling maken in de natuur”, zegt de gemeente. “Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft om er te genieten: geef elkaar de ruimte, ga extra vroeg op pad of ontdek een stiller gebied.”

Bij drukte kan de gemeente ingrijpen door bepaalde parkeerplaatsen af te sluiten. Vorig weekend, toen er volop geschaatst werd, greep de gemeente in bij de Treinweg tussen Alphen en Aarlanderveen. Verkeersregelaars stuurden toen alle auto’s vanaf de N231 terug.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.