Josh Walet

Gemeente roept op: ‘’Wil je naar de kermis? Kom dan met de fiets’’

De opbouw van de Jaarmarktkermis is in volle gang. Aangezien parkeren op de nieuwe locatie van de kermis niet mogelijk is, roept de gemeente Alphenaren op om vooral met de fiets te komen.

Vrijdag 10 september tot en met woensdag 15 september is het zo ver: de Jaarmarktkermis met spectaculaire attracties op een nieuwe locatie: het parkeerterrein van voetbalvereniging ARC aan het C.P. Mulderveld. Omdat het terrein wordt gebruikt voor de attracties, is er geen ruimte voor het parkeren van auto’s.

Daarom roept de gemeente op om met de fiets naar de kermis te komen. ‘’Bij de kermis is een centrale fietsenstalling ingericht. Hierbij wordt met behulp van borden de weg gewezen.’’ Ook de organisatie van de kermis adviseert iedereen om zo veel mogelijk op de fiets te komen, omdat je dan niet zo ver meer hoeft te lopen naar het kermisterrein.

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf het station rijden er ook bussen richting het kermisterrein, die rit duurt zo’n 10 minuten. Als je bus 247 richting Uithoorn, bus 147 richting Uithoorn of bus 722 richting Bodegraven neemt, is het daarna nog 5 minuten lopen naar de kermis. De laatste bussen van lijn 147 en 247 vertrekken om 23:30 uur, de laatste bus van lijn 722 vertrekt om 17:34 uur.

Borden en verkeersregelaars

Bezoekers die toch met de auto komen, worden met borden doorverwezen naar andere parkeerplaatsen. Bij drukte kunnen automobilisten ook parkeren op de dagcamping. De gemeente zet verkeersregelaars in op drukke dagen. Zij wijzen bezoekers de weg naar de juiste parkeerplaats en zorgen dat automobilisten en fietsers de aangewezen routes nemen. “Houd rekening met mogelijk verder weg parkeren en extra wandeltijd naar de kermis of ARC”, aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.