Gemeente

Gemeente staat achter huurverhoging Woonforte

Het college van b en w vindt de huurverhoging van Woonforte redelijk. Dit schrijven zij als antwoord in een brief op de vragen die de SP heeft gesteld. De SP is het niet eens met de huurverhoging.

Zij vonden het niet terecht dat iemand met een modaal inkomen 40 euro per maand omhoog gaat in de huurprijs. 'De geschetste huurverhoging geeft een ongenuanceerd beeld en komt in de praktijk niet voor. Uit navraag bij Woonforte bl¡jkt dat de hoogste huurverhoging - voor huishoudens die behoren tot de doelgroep - 2,4%o bedraagt', antwoord het college van b en w. Dit zou neerkomen op 17 euro per maand huurverhoging.

Alleen scheefhuurders, die meer dan € 42.436,- per jaar verdienen, krijgen een huurverhoging van 5,6%. De andere huurders krijgen een verhoging tussen de 0,8 en 2,4%. 

De SP vroeg het college ook of zij op enige wijze een compensatie aanbieden aan de huurder. Het antwoord daarop is: 'De huurprijsstijging wordt via de Belastingdienst in de huurtoeslag gecompenseerd, waardoor de netto-huurverhoging zeer beperkt is.' Het college gaan geen voorstel doen ter compensatie. 

Als laatst vroeg de SP ook aan het college of de gemeente het er mee eens is dat er meer goedkopere koopwoningen en meer sociale huurwoningen moeten komen. Het college geeft aan dat zij in kaart gaan brengen wat de mogelijkheden zijn om versneld sociale huurwoningen te realiseren. In de tweede helft van dit jaar zal de raad daarover worden geinformeerd. Ook op het gebied van koopwoningen is de gemeente bezig. In het nieuwbouwprogramma zet de gemeente zich in om meer middensegment koopwoningen te realiseren. Dit kan ook helpen tot een betere doorstroming van de woningmarkt. 'Het kost echter 2-3 jaar voordat deze woningen zijn gerealiseerd', schrijft het college van b en w.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.