Josh Walet

Gemeente start project voor verhoging arbeidsparticipatie onder jongeren

Eén van de kerntaken van de gemeente is een verhoogde arbeidsparticipatie van inwoners. Om hieraan te werken heeft het college besloten te beginnen met het extra aandacht geven aan jongeren tussen 16 en 27 jaar.

Het grootste deel van de gediplomeerde jongeren weet de weg naar de arbeidsmarkt te vinden en zal dat de komende tijd waarschijnlijk ook doen”, begint het college. “De kwetsbaarheid zit structureel vooral bij bepaalde groepen: voortijdig schoolverlaters, vso/pro-jongeren, jongeren met mentale of gezondheidsbeperkingen of met een migratieachtergrond.”

Eerste fase

Het Serviceplein en Rijnvicus werken samen om een groep jongeren in de bijstandsuitkering zo snel mogelijk aan het werk of in het onderwijs te krijgen. “In de eerste fase selecteren we 50 jongeren en daarbij leggen we de focus op jongeren die relatief kort in de uitkering zitten. We bieden deze jongeren intensieve begeleiding en de dienstverlening is gericht op vervolgonderwijs (waar nodig en mogelijk) of een traject naar werk.”

Tijdens de eerste fase van het project zal data vastgelegd worden en gemonitord. Er zal gekeken worden naar wat de verschillende redenen zijn dat jongeren hulp nodig hebben, hoe het gaat met de jongeren en de ‘uitstroomredenen’. Het uiteindelijke doel is het komen tot een duurzame oplossing voor de jongeren, met zorg aangeboden waar dat nodig is.

Tweede fase

Het uiteindelijke doel van het project is het helpen van de hele doelgroep. Dit zal worden gedaan in de tweede fase van het project. In februari 2023 hoopt de gemeente het profiel van jongeren in beeld te hebben. “Dit biedt de mogelijkheid om in goede samenwerking met het JIP Serviceplein en andere maatschappelijk partners waar nodig nieuwe ondersteuning of instrumenten aan te bieden voor de jongeren”, aldus de gemeente. Eind 2023 zal het project gereed zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.