Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente verspreidt geen vuilniszakken voor vuurwerk

De afgelopen jaren verspreidde de gemeente Alphen aan den Rijn speciale vuurwerkafvalzakken huis-aan-huis. Dit jaar zal de gemeente deze vuilniszakken niet meer verspreiden.

Voorgaande jaren kregen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een speciale vuurwerkafvalzak in de brievenbus. De gemeente verspreidde deze vuilniszakken toen huis-aan-huis. De vuilniszakken werden uitgedeeld omdat er met de jaarwisseling veel vuil op straat terecht komt. Het is belangrijk om dit snel op te ruimen, zodat het niet eindigt als zwerfvuil.

De gemeente heeft nu besloten om de speciale vuurwerkzakken niet meer huis-aan-huis te verspreiden. De vuurwerkafvalzakken zijn nog wel gratis verkrijgbaar bij de verkooppunten van vuurwerk binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. “Door de vuurwerkzakken te verspreiden via de winkels die vuurwerk verkopen richten we ons specifiek op de gebruikers ervan. Dit is een duurzame oplossing en scheelt ook kosten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Vuurwerkvrije zones
In Alphen zijn er dit jaar voor het eerst 6 vuurwerkvrije zones. Op verzoek van de Alphense Hondenbezitter heeft de gemeente besloten om voor het eerst vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Stichting Alphense Kinderboerderijen heeft ook gevraagd om de directe omgeving van de kinderboerderijen vuurwerkvrij te maken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.