Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente verspreidt geen vuilniszakken voor vuurwerk

De afgelopen jaren verspreidde de gemeente Alphen aan den Rijn speciale vuurwerkafvalzakken huis-aan-huis. Dit jaar zal de gemeente deze vuilniszakken niet meer verspreiden.

Voorgaande jaren kregen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een speciale vuurwerkafvalzak in de brievenbus. De gemeente verspreidde deze vuilniszakken toen huis-aan-huis. De vuilniszakken werden uitgedeeld omdat er met de jaarwisseling veel vuil op straat terecht komt. Het is belangrijk om dit snel op te ruimen, zodat het niet eindigt als zwerfvuil.

De gemeente heeft nu besloten om de speciale vuurwerkzakken niet meer huis-aan-huis te verspreiden. De vuurwerkafvalzakken zijn nog wel gratis verkrijgbaar bij de verkooppunten van vuurwerk binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. “Door de vuurwerkzakken te verspreiden via de winkels die vuurwerk verkopen richten we ons specifiek op de gebruikers ervan. Dit is een duurzame oplossing en scheelt ook kosten”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Vuurwerkvrije zones
In Alphen zijn er dit jaar voor het eerst 6 vuurwerkvrije zones. Op verzoek van de Alphense Hondenbezitter heeft de gemeente besloten om voor het eerst vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Stichting Alphense Kinderboerderijen heeft ook gevraagd om de directe omgeving van de kinderboerderijen vuurwerkvrij te maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 14:18

Leerlingen van 3 VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!

Sport vandaag 09:52

Blom fluit zijn laatste Europese wedstrijd

Op donderdag 12 december fluit arbiter Kevin Blom de Europa-League-wedstrijd Espanyol – CSKA Moskou. Het is de laatste internationale wedstrijd die Alphenaar Blom fluit.