Alphens EV

Gemeente verwacht ontsluitingsweg Burggooi medio 2021 gewoon in gebruik te nemen

De Raad van State oordeelde in een tussenuitspraak dat de ontsluitingsweg in Burggooi niet open mag voordat er enkele zaken in het bestemmingsplan zijn rechtgezet. Maar uitstel van het openen van de weg, die er eigenlijk al ligt, is volgens de gemeente niet aan de orde.

Bewoners stapten naar de Raad van State om hun onvrede te uiten over de nieuwe ontsluitingsweg. De ontsluitingsweg gaat vanuit Burggooi richting de Archeonlaan/Goudse Schouw en leidt uiteindelijk richting de N11. Daarnaast ligt het ook vrijwel naast museumpark Archeon. Bewoners maken zich zorgen om de drukte die in hun straat zal ontstaan met de komst van de ontsluitingsweg. Ook vrezen ze voor een toename van het aantal geparkeerde auto’s van bezoekers van Archeon.

De ontsluitingsweg ligt er eigenlijk al, maar moet nog wel worden opengesteld. Uit de tussenuitspraak van de Raad van State bleek dat de gemeente de ontsluitingsweg nog niet mag openstellen. Hiervoor moeten eerst twee aanpassingen worden gedaan in het bestemmingsplan. Er moet kunnen worden aangetoond hoeveel verkeer er door de straat komt te rijden en er moet onderzoek worden gedaan naar het geluidseffect van meer verkeer op de woningen in de straat.

Volgens de gemeente leidt de tussenuitspraak van de Raad van State echter niet tot uitstel van het openstellen van de ontsluitingsweg. Dit omdat het gaat om het aanleveren van onderbouwing bij de gehanteerde verkeersintensiteiten. “Het bestemmingsplan is en blijft in werking. Het plan is niet geschorst, een eerder verzoek daartoe is afgewezen. De aanleg van de weg kan dus doorgaan”, laat wethouder Kees van Velzen weten.

De gemeente verwacht dat de ontsluitingsweg medio 2021 in gebruik kan worden genomen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.