Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

In december van 2020 heeft de gemeenteraad van Alphen gevraagd aan het college een visie te schrijven over de zeven gemeentelijke begraafplaatsen die nu nog in gebruik zijn in onze gemeente. De gemeente wil voor het schrijven van deze visie ook de mening van Alphenaren. De vragenlijst zal worden gebruikt om drie toekomstscenario’s uit te werken, die voorgelegd zullen worden aan de gemeenteraad.

Hiervoor is een online vragenlijst samengesteld, waarmee de gemeente inzicht wil krijgen in de wensen van inwoners. “Het onderzoek gaat voornamelijk over de uitstraling, groenonderhoud, dienstverlening en informatievoorziening, duurzaamheid, tarieven en toekomstige plannen”, laat de gemeente weten. Denk hierbij aan vragen als hoe je om zou willen gaan met begraven, cremeren en de begraafplaatsen. Zijn de huidige voorzieningen voldoende en hoe ziet de toekomst van de begraafplaatsen er volgens jou uit?

De online vragenlijst vind je hier. Deze is beschikbaar van 7 tot en met 23 mei. Invullen kost een paar minuten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.