Alphens

Gemeente wijst maximum aantal tijdelijke standplaatsen toe om wildgroei te voorkomen

Een verkooppunt bij de Zegerplas voor patat en snacks en een ander voor ijs bij Burggooi. Deze aanvragen zijn recentelijk bij de gemeente binnengekomen. Om wildgroei van dergelijke tijdelijke standplaatsen te voorkomen, heeft de gemeente nu een maximumaantal standplaatsen per gebied vastgesteld.

Er komen regelmatig aanvragen binnen bij de gemeente voor het innemen van een tijdelijke standplaats, zeker gedurende de coronacrisis. Op grond van het standplaatsenbeleid 2015 zijn er afgelopen jaar enkele standplaatsen toegewezen op basis van een speciale clausule. Denk bijvoorbeeld aan Smooth coffee bij de Zegerplas.

De gemeente is welwillend om gedurende de coronacrisis vergunningen voor tijdelijke standplaatsen toe te kennen. “Door het toekennen van (tijdelijke) standplaatsen gedurende de coronacrisis, kunnen ondernemers zelf voorzien in hun financiële behoeften. Tegelijkertijd hebben gebruikers van de openbare ruimte (bijvoorbeeld wandelend publiek) de mogelijkheid om koffie, thee, water en versnaperingen te kopen gedurende de tijd dat zij in de buitenruimte aanwezig zijn.”

Recentelijk zijn er onder andere standplaatsen aangevraagd voor de verkoop van patat en snacks bij de Zegerplas en een standplaats voor de verkoop van ijs in het park achter de wijk Burggooi langs de dijk. De gemeente wil wildgroei van dergelijke standplaatsen echter voorkomen met het oog op het bestaande winkelaanbod, daarom gaan ze terughoudend om met de vergunningaanvragen voor tijdelijke standplaatsen.

Dit betekent dat er voortaan maximaal twee tijdelijke standplaatsen mogelijk zijn aan de Zegerplas, met daarbij de voorwaarde dat de tweede standplaats onderdeel uitmaakt van een andere branche. Voor de locatie in Burggooi wordt geen tijdelijke standplaats aangewezen. Om de aanvrager tegemoet te komen wijst de gemeente op de mogelijkheid van venten, het verkopen van goederen van huis tot huis of op straat, zonder vaste plaats.

Op de foto: kermisexploitant Van der Weerdt moest onlangs noodgedwongen zijn tijdelijke standplaats op het Rijnplein inruilen voor een tijdelijke standplaats op De Vest.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.

Blog Sport gisteren 11:01

ARC moet stevig aan het werk zaterdag tegen BOL

Bijna alle amateurvoetballers mogen van een lang paasweekeinde genieten. Alleen degenen die in het eerste elftal van ARC spelen moeten aan de bak. En stevig ook, want voor hen staat in Broek op Langedijk een uitermate belangrijke wedstrijd tegen BOL op de rol.