Alphens EV

Gemeente wil ingrijpen op woningmarkt

Gemeente Alphen aan den Rijn wil de woningmarkt vlot trekken. Het gaat dan vooral om Alphen-Stad, waar voor een aantal doelgroepen onvoldoende woningen zijn. Over de woningmarktstrategie moet de gemeenteraad op 18 juli besluiten.

Aan de Alphense gemeenteraad wordt gevraagd om akkoord te gaan met het plan van wethouder Gerard van As om de woningmarkt in beweging te krijgen en de woningnood te verminderen. In deze woningmarktstrategie zijn drie belangrijke speerpunten: vergroten van het aanbod sociale huurwoningen, vergroten van de voorraad seniorenwoningen en ruimte voor nieuwbouw creëren.

Om meer sociale huurwoningen en woningen voor het middensegment, ook wel bekend als Jan Modaal, te krijgen wordt aan elk project een eis gesteld. De eis van 25 procent sociale huurwoningen bestaat al, daar komt nu een eis van 10 procent middendure woningen bij.
Voor seniorenwoningen worden locaties gereserveerd. Daarbij is h et streven dat elke kern een woonlocatie met 24-uurszorg voor senioren heeft.
Voor nieuwbouw zijn nieuwe locaties nodig. Daar wordt al een tijd aan gewerkt, maar hiervoor is medewerking nodig van de provincie Zuid-Holland. Nieuw is het beleid om, als er een kans is, als gemeente grond aan te kopen.

In de woningmarktstrategie zijn verschillende onorthodoxe mogelijkheden opgenomen om op korte termijn meer woningen te creëren, zoals de bouw van  tijdelijke woningen op minder geschikte locaties. Ook wordt meer gepland dan er daadwerkelijk gebouwd gaat worden om uitval op te vangen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.