Eveline Verhoeve

Gemeente wil Romeins Scheepvaartmuseum in Alphen

Wethouder Kees van Velzen is opnieuw in gesprek om het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum bij Museumpark Archeon te realiseren. Archeon heeft hiervoor steun van de gemeente Alphen aan den Rijn nodig, onder meer voor een bestemmingsplan en de infrastructuur.

Ondanks alarmerende berichten dat het Archeologisch Depot van de provincie Zuid-Holland naar Katwijk vertrekt en het Romeins Scheepvaartmuseum van de baan is, meldt wethouder Van Velzen dat dit genuanceerder ligt. "De provincie onderzoekt een locatie in Katwijk. Archeon is zelf aan de slag gegaan met het Scheepvaartmuseum."

Na gesteggel vorig jaar over de governance code heeft Archeon de handschoen opgepakt en er is nu een nieuwe stichting met een nieuw bestuur om het museum van de grond te trekken. "Wij hebben inmiddels een afspraak met de nieuwe voorzitter", aldus de wethouder. "Daarna komen we naar de raad met de stand van zaken. Dat zal januari worden."

Het nieuwe stichtingsbestuur wordt voorgezeten door Robert Blom, publicist en gemeenteraadslid voor Nieuw Elan. Blom is al vele jaren bij het museumpark betrokken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.