Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente zoekt naar oplossingen om volle of verstopte containers tegen te gaan

Door de coronacrisis zijn we meer online gaan bestellen. Dat resulteert ook in meer papier en karton dat weggegooid moet worden. In Alphen raken de ondergrondse containers hierdoor snel vol of verstopt. Daarom heeft de gemeente op diverse locaties al nieuwe papiercontainers met een aparte dozenklep geplaatst.

Inwoners doen regelmatig hun beklag over volle ondergrondse containers. Doordat we meer online zijn gaan bestellen, heeft de hoeveelheid aan papier en kartonafval een vlucht genomen. “We legen de containers vaker, maar toch kan het voorkomen dat inwoners een volmelding op de container zien. Meestal zit de container dan niet helemaal vol, maar zitten er grote stukken karton klem”, aldus de gemeente.

Daarom onderzoekt de gemeente naar mogelijke oplossingen voor het snel volraken of verstopt raken van de containers. Denk aan het plaatsen van extra containers, perscontainers en bovengrondse containers. “Daarnaast zijn de afgelopen weken op vijftien verschillende locaties in de gemeente nieuwe papiercontainers met een aparte dozenklep geplaatst. De komende maanden testen we deze.”

Maar inwoners kunnen ook wat doen om te voorkomen dat de containers snel volraken of verstopt raken. De tip? Scheuren, snijden of springen. “Maak voor de huidige papiercontainers het karton goed klein. Als dit niet gebeurt, dan raken de containers te snel vol of verstopt. Karton kleiner maken kan op drie eenvoudige manieren: scheuren, snijden of springen. Kleine verpakkingen kunnen meestal makkelijk kapot worden gescheurd of plat worden gestampt. Grote verpakkingen kunnen het beste thuis alvast in stukken worden gesneden.”

En heb je veel en groot papier of karton, wat niet in de container past? “Dat is gratis in te leveren bij afvalbrengstation Ecopark De Limes.” Hiervoor dien je wel een afspraak te maken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.