Politiek

Gemeentebestuur wil beter leesbare begroting

De financiële stukken van de gemeente zijn moeilijk leesbaar voor inwoners en voor gewone raadsleden. "Gewone mensen moeten dit begrijpen", zegt wethouder Kees van Velzen. "Natuurlijk zijn er altijd stukken met achtergronden voor specialisten beschikbaar."

Wethouder Van Velzen wilde heel graag een uitspraak van de gemeenteraad over zijn wens om de gemeentelijke financiële stukken op een begrijpelijke manier aan te bieden. "Er moet dan een keuze worden gemaakt voor een begrijpelijke begroting zonder details en gedetailleerde informatie voor de fractiespecialist."

De gemeenteraad was het donderdag 1 november snel eens over de strekking van een motie hierover. De keuze om het simpel te houden werd dus gemaakt. D66 deed de suggestie om er dan ook een communicatiespecialist naar te laten kijken. Vooralsnog gaat de wethouder financiën met de auditcommissie aan de slag, onder meer aan de hand van voorbeelden uit andere gemeenten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.