Pixabay

Gemeenten in gesprek met Schiphol over overlast

Vrijdag 1 november spraken wethouders van verschillende gemeenten in de regio met de baas van Schiphol, Dick Benschop. Het onderwerp betrof de overlast waar de omwonende gemeenten rondom de luchthaven last van hebben. Hieronder vallen Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.  

Overleggen tussen Schiphol en direct omliggende gemeenten vinden regelmatig plaats, maar daarmee houdt de hinder niet op. Ook gemeenten die niet direct naast Schiphol liggen ondervinden steeds meer geluidsoverlast. Dit was de aanleiding tot het gesprek tussen Schiphol en de verschillende gemeenten.

Het economisch belang van Schiphol wordt begrepen. Toch is dit niet in evenwicht met de hinder voor omwonenden. Volgens het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) blijft het aantal klachten stijgen. Ook uit verdere gemeenten.

Maatregelen nemen
Tijdens het gesprek werd door de bestuurders aandacht gevraagd voor maatregelen om de overlast te beperken. Zo zou onnodig laag vliegen voorkomen kunnen worden en nachtelijk vliegverkeer beperkt. Ook kwamen de zorgen over de geluidsoverlast en stikstofpositie bij natuur- en stiltegebieden naar boven.

Momenteel werkt Schiphol een pakket van maatregelen uit om de overlast zo veel mogelijk te verminderen. Hierbij zullen de suggesties van de gemeenten worden meegenomen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 10:16

Sinterklaas intocht actie

Om te vieren dat Sinterklaas dit weekend aankomt in Alphen, heeft Soos aan den Rijn speciale Sinterklaas acties op zaterdag 16 november.

Gemeente vandaag 09:51

Niet meer appen met gemeente

Vanaf vrijdag 22 november is het helaas niet meer mogelijk om een WhatsAppje te sturen naar Gemeente Alphen aan den Rijn.

Verkeer en vervoer vandaag 08:56

Hefbrug Boskoop op zijn vroegst pas 24 of 25 november open

De hefbrug in Boskoop blijft langer gestremd voor autoverkeer en scheepvaart. De provincie Zuid-Holland heeft laten weten dat de hefbrug op zijn vroegst pas op zondag 24 of maandag 25 november open gaat.

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.