Pixabay

Gemeenten in gesprek met Schiphol over overlast

Vrijdag 1 november spraken wethouders van verschillende gemeenten in de regio met de baas van Schiphol, Dick Benschop. Het onderwerp betrof de overlast waar de omwonende gemeenten rondom de luchthaven last van hebben. Hieronder vallen Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop.  

Overleggen tussen Schiphol en direct omliggende gemeenten vinden regelmatig plaats, maar daarmee houdt de hinder niet op. Ook gemeenten die niet direct naast Schiphol liggen ondervinden steeds meer geluidsoverlast. Dit was de aanleiding tot het gesprek tussen Schiphol en de verschillende gemeenten.

Het economisch belang van Schiphol wordt begrepen. Toch is dit niet in evenwicht met de hinder voor omwonenden. Volgens het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) blijft het aantal klachten stijgen. Ook uit verdere gemeenten.

Maatregelen nemen
Tijdens het gesprek werd door de bestuurders aandacht gevraagd voor maatregelen om de overlast te beperken. Zo zou onnodig laag vliegen voorkomen kunnen worden en nachtelijk vliegverkeer beperkt. Ook kwamen de zorgen over de geluidsoverlast en stikstofpositie bij natuur- en stiltegebieden naar boven.

Momenteel werkt Schiphol een pakket van maatregelen uit om de overlast zo veel mogelijk te verminderen. Hierbij zullen de suggesties van de gemeenten worden meegenomen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige vandaag 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen vandaag 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Calamiteiten vandaag 15:39

Meerdere inbraken in Kerk en Zanen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 juni zijn er meerdere inbraken geweest in Kerk en Zanen. Het betreft inbraken bij woningen in de Vuurlaan en de Braziliëstraat.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:41

'Architectonische kijkdoos' in de Raadhuisstraat

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen thuis. Om het kantoor er toch wat leuker uit te laten zien in deze tijden, heeft B3D Architectuur iets creatiefs bedacht. In de Raadhuisstraat in Alphen hebben zij namelijk architecten van karton op hun stoelen geplaatst, zodat ze toch nog een beetje aanwezig zijn op kantoor.