Josh Walet

Gemeenteraad akkoord met gratis parkeren Stadshart

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in het Alphense Stadshart 'achter de slagboom' is goedgekeurd door de raad. Wel is er verschil van mening over de gekozen financiering.

Vanuit de bespreking in een raadscommissie op 18 november leek het een gelopen race en daarom is het voorstel voor anderhalf uur gratis parkeren in het Alphense Stadshart als hamerstuk in de raad gekomen op 24 november. RGL wilde echter nogmaals proberen om het duurder worden van op straat parkeren uit het voorstel te halen.

Uiteindelijk stonden twee centrumbewoners tegenover elkaar met twee geheel verschillende meningen over het straat parkeren. Hiervoor moet langer worden betaald en het tarief stijgt.
Ank de Groot (RGL) vindt het nog steeds raar dat: "Iemand die mantelzorg verleent of 's avonds op bezoek is bij een centrumbewoner, moet gaan betalen zodat iemand die naar de Hoogvliet of AH gaat dat gratis kan doen."
André de Jeu (Nieuw Elan), die ook in het centrum woont, vindt het voorstel juist prima: "Ik weet wel dat ik nu vaker in mijn eigen straat kan parkeren. ’s Avonds is het bijvoorbeeld altijd vol, maar ik heb wel betaald voor een vergunning."

Een motie van de PvdA, die graag een onderzoek wil om beter Openbaar Vervoer vanuit de dorpen en wijken naar het centrum te krijgen, is wel door de gemeenteraad aangenomen. Weliswaar met een kleine meerderheid en tegen de zin van wethouder Relus Breeuwsma, die vindt dat 'we' al veel doen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.