Common Affairs

Gemeenteraad besluit komende week over Aarhof

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal donderdag 22 april een besluit nemen over het schetsontwerp voor winkelcentrum De Aarhof en over de aankoop van een nieuwe parkeerplaats. Als het schetsontwerp wordt aanvaard kan eigenaar SB Real Estate verder met het uitwerken van de plannen.

Wethouder Gerard van As meldt in de raadscommissievergadering van woensdag 14 april uitdrukkelijk dat winkelcentrum De Aarhof echt moet worden gerenoveerd en dat hier snel een besluit over moet vallen. "Over twee jaar is het Stadshart Lage Zijde helemaal klaar. Dan is het goed om aansluitend met de verbouwing van De Aarhof te beginnen. De eigenaren zijn al anderhalf jaar bezig om een goed plan neer te leggen. Er ligt nu een schetsontwerp van Jos van Eldonk die de coördinatie had over de hele Lage Zijde. Deze schets sluit mooi aan op de rest van het Stadshart."

SB heeft naar aanleiding van de vele vragen en zorgen uit de vorige raadscommissievergadering een handreiking gedaan: het bedrijf zal 45 procent van de woningen bestemmen voor middenhuur of middenkoop. Daarnaast zal het bedrijf 1 miljoen euro bijdragen aan de parkeergarage én SB stelt 1.3 miljoen euro beschikbaar om de eerste anderhalf uur gratis parkeren mogelijk te maken.

Woontorens

De bouw van de twee geplande woontorens is noodzakelijk om een aantal zaken te betalen: de renovatie van het winkelcentrum, de sloop van een deel van het winkelcentrum en de nieuwbouw. "Het is niet zo dat er op het bestaande dak gebouwd kan worden", aldus de wethouder. "De hele buitenrand wordt gesloopt en daar worden nieuwe winkelpanden en woningen gebouwd. Hetzelfde geldt voor de beide woontorens. Alles moet van de grond af worden opgebouwd."

Raadsbesluit

De politieke partijen zullen in de raadsvergadering van donderdag 22 april een besluit nemen over het schetsontwerp als uitgangspunt voor participatie en verdere uitwerking van de renovatie van winkelcentrum De Aarhof. Ook zal de raad besluiten over de aankoop van de bijbehorende nieuwe parkeergarage.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.