Alphens EV

Gemeenteraad niet blij met afschieten voorstel Buurtbus

Wethouder Kees van Velzen heeft zich niet genoeg ingespannen om een Buurtbus voor elkaar te krijgen. Dat is althans de mening van de Alphense politieke fracties onder aanvoering van Peter Versteeg (Nieuw Elan).

Voorzitter Henk Goes (PvdA), van de raadscommissie op donderdagavond 7 januari, was duidelijk: de afwijzende brief van het college over het initiatiefvoorstel Buurtbus van de gemeenteraad wordt niet in de komende raadsvergadering behandeld.
Verantwoordelijk wethouder Kees van Velzen werd raadsbreed verweten geen goed onderzoek te hebben gedaan en te weinig moeite te hebben gedaan om een Buurtbus van de grond te krijgen. De wethouder gaat nu met een aantal raadsleden, waaronder in ieder geval Versteeg en Bas van Polanen (VVD), in de herkansing.

Nieuw Elan vond dat er geen goed onderzoek was gedaan en dat er niet is gekeken naar uitvoerbaarheid. Ook stak het dat er geen overleg met de fracties en dorpsraden is geweest. De VVD was 'diep teleurgesteld' en sprak over een gemiste kans.
Wethouder Van Velzen bracht daar tegenin dat hij gewoon geen initiatiefnemers heeft gevonden. "Zo’n project heeft een goede trekker nodig!" Ook wees de wethouder op de in zijn ogen mislukte Buurtbus in Boskoop.

Versteeg meldde dat het in Boskoop steeds beter gaat. "Het probleem is niet het aantal vrijwilligers, het is inderdaad de trekker en de organisatie. Vandaar dat wij vragen om de gemeente trekker te maken."
Versteeg gaat nu samen met Van Polanen en eventueel andere raadscommissieleden plus de wethouder op onderzoek uit en in gesprek met de dorpsraden.
Vervolgens komt er een nieuwe brief die opnieuw wordt behandeld.

Peter Versteeg (midden) voor de verkiezingen in 2018


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.