Josh Walet

Gemeenteraad steunt unaniem Najaarsnota 2023

De Alphense gemeenteraad steunt unaniem de Najaarsnota 2023. Dit is een tussentijdse rapportage over afwijkingen ten opzichte van de Begroting 2023. Hoewel er verschillende pijnpunten zijn, is de raad wel blij met het positieve saldo over dit jaar. Dat blijkt tijdens de raadsvergadering op donderdag 14 december.

Het grootste pijnpunt is het personeel van de gemeente Alphen aan den Rijn oftewel de ambtenaren. Het is heel moeilijk om aan goed gekwalificeerde medewerkers te komen en dat betekent vaak dure externe inhuur. "Dit is in heel Nederland een probleem", legt wethouder Gerard van As uit, die tijdelijk verantwoordelijk is voor financiën. "We hebben op verschillende functies te weinig mensen en er is veel te doen. Zo moesten we mensen inzetten om klaar te zijn voor de nieuwe Omgevingswet, maar dan vallen er wel elders gaten."

De wethouder ziet de komende jaren minder rooskleurig in. De gemeenteraad is het daar mee eens. Elke fractie spreekt wel haar zorgen uit. En er zijn ook vragen over onder meer het subsidiebeleid, waarbij organisaties huurverhoging kunnen verwachten die vervolgens door de gemeente wordt gesubsidieerd. Ook is er geen geld uitgegeven voor dierenwelzijn, terwijl daar wel een initiatief van de raad voor moet worden uitgevoerd.

De gemeenteraad wacht nu een al eerder afgesproken discussie af waarbij veel beleidspunten opnieuw worden gesproken. Vooral Caroline Blom (CU) wil alles bespreken tijdens deze 'midterm' en ziet bijvoorbeeld het nut niet om nu een motie indienen om hondenbelasting af te schaffen. Er wordt ondertussen ook gewerkt aan het nieuwe landelijke financiële systeem dat door alle gemeenten moet worden geïmplementeerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.