Alphens EV

Gemeenteraad wil buurtbus in hele gemeente

Vooral de dorpen hebben geen of slecht openbaar vervoer. De reguliere buslijnen van Arriva rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn niet overal. Daarom heeft de raad een initiatiefvoorstel voor het instellen van een buurtbus gemaakt.

Het initiatiefvoorstel houdt in het kort in dat een buurtbusvereniging wordt opgericht. Deze heeft als taak om in een kleine bus verschillende wijken en dorpen aan te doen, zodat onder meer ouderen en mensen zonder auto zich vrijer binnen de gemeente kunnen bewegen. Omdat zo’n vereniging dit niet zelf kan financieren, is een min of meer substantiële bijdrage van de gemeente nodig.

Peter Versteeg (Nieuw Elan) lichtte het initiatiefvoorstel aan het begin van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 24 september toe. De raad verwacht nu van burgemeester en wethouders dat zij onderzoeken wat er financieel en organisatorisch nodig is en dat zij de fracties vragen om hun mening. Daarna is het de bedoeling dat er een raadsvoorstel komt dat de oprichting van een buurtbusvereniging in de gemeente Alphen aan den Rijn mogelijk maakt.

Buurtbusvereniging
Een buurtbusvereniging rijdt met busjes waarvoor een rijbewijs B voldoende is. Dat betekent dat vrijwilligers met een 'normaal' rijbewijs deze busjes mogen besturen. De vervoerder zorgt dat deze busjes worden voorzien van een OV-chipsysteem en worden aangesloten op reisinformatie. Het verzorgingsgebied bestaat uit de dorpen die vervolgens aansluiten op bestaand OV en op startpunten voor bijvoorbeeld bezoek aan het centrum van Alphen-Stad of voor een wandeling in een mooi natuurgebied.

Op de foto een straatje in Hazerswoude-Dorp


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.