gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeenteraad wil Tiny Houses in Alphen aan den Rijn

De complete Alphense gemeenteraad is het eens met een initiatiefvoorstel van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks om in de gemeente Tiny Houses te bouwen. De doelgroep voor deze tijdelijke onderkomens zijn starters en alleenstaanden.

Het initiatiefvoorstel Tiny Houses staat donderdag 16 juli op de agenda van de gemeenteraad. De raad biedt het voorstel aan het college van burgemeester en wethouders aan om met wensen en bedenkingen naar de raad te reageren.

In het voorstel wordt een aantal lege bedrijfskavels genoemd die geschikt zijn voor de kleine prefab woningen: Hoorn bij Langenroode, Tankval bij Bakkerij Visser, Steekterpoort en Gnephoek-zuid. Deze locaties zijn eigendom van de gemeente. Tiny Houses mogen echter vanuit een bouwbesluit of bestemmingsplan, in de voorbeelden bedrijventerrein, niet worden geplaatst. In het voorstel wordt een mogelijkheid genoemd om dit wel toe te staan. Namelijk een omgevingsvergunning voor een termijn van tien jaar op een braakliggend terrein.

Daarnaast wil de gemeenteraad meer locaties in de hele gemeente tijdelijk bestemmen voor de bouw van Tiny Houses. Het is de bedoeling dat de doelgroep van starters en alleenstaanden hierbij wordt betrokken. De raad wil binnen een jaar een beleidsplan zien.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Sport vandaag 09:26

Diede de Groot wint voor de vijfde keer Australian Open

Diede de Groot (26 jaar), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft haar zeventiende Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open speelde De Groot tegen de Japanse Yui Kamiji.