gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeenteraad wil Tiny Houses in Alphen aan den Rijn

De complete Alphense gemeenteraad is het eens met een initiatiefvoorstel van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks om in de gemeente Tiny Houses te bouwen. De doelgroep voor deze tijdelijke onderkomens zijn starters en alleenstaanden.

Het initiatiefvoorstel Tiny Houses staat donderdag 16 juli op de agenda van de gemeenteraad. De raad biedt het voorstel aan het college van burgemeester en wethouders aan om met wensen en bedenkingen naar de raad te reageren.

In het voorstel wordt een aantal lege bedrijfskavels genoemd die geschikt zijn voor de kleine prefab woningen: Hoorn bij Langenroode, Tankval bij Bakkerij Visser, Steekterpoort en Gnephoek-zuid. Deze locaties zijn eigendom van de gemeente. Tiny Houses mogen echter vanuit een bouwbesluit of bestemmingsplan, in de voorbeelden bedrijventerrein, niet worden geplaatst. In het voorstel wordt een mogelijkheid genoemd om dit wel toe te staan. Namelijk een omgevingsvergunning voor een termijn van tien jaar op een braakliggend terrein.

Daarnaast wil de gemeenteraad meer locaties in de hele gemeente tijdelijk bestemmen voor de bouw van Tiny Houses. Het is de bedoeling dat de doelgroep van starters en alleenstaanden hierbij wordt betrokken. De raad wil binnen een jaar een beleidsplan zien.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels vandaag 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel vandaag 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids vandaag 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.