Stichting Kringloop Alphen

Gemeenteraadsleden Alphen aan den Rijn brengen bezoek aan Kringloopwinkel Alphen

Met grote verbazing verlieten de gemeenteraadsleden de informatiebijeenkomst bij de kringloop. De conclusie van de aanwezigen: ‘Achter de schermen gebeurt er veel meer dan je zou denken als je alleen naar de winkel kijkt.’

Directeur Martin van Keeken was zeer verguld met de opkomst: ‘We hechten veel waarde aan een goede samenwerking met de gemeente en waarderen de grote belangstelling vanuit de raad enorm, bijna alle politieke partijen waren vertegenwoordigd.”

“Stichting Kringloop Alphen zamelt jaarlijks 900.000 kilo goederen in. Ook rijden we 5 keer per week langs alle 40 textielcontainers die door de hele gemeente staan. Hierdoor hebben we op jaarbasis 500.000 kilo textiel dat verwerkt moet worden. Het lijkt misschien dat alles direct de winkel in gaat, maar dit is zeker niet het geval en dat is dan ook wat we graag willen laten zien.” vertelde Henk den Duijn, voorzitter van de kringloop bij zijn welkomstwoord. Na een korte introductie van de voorzitter en Martin van Keeken vond er een indrukwekkende rondleiding plaats achter de schermen van de kringloop.

Verwondering

De verwondering was van de gezichten af te lezen op het moment dat ze de hal naast de winkel binnenstapten. Men had zich niet gerealiseerd dat om al die kilo’s goederen en textiel uit te sorteren een ruimte nodig is die even groot is als de winkel zelf. Met stijgende verbazing zagen de raadsleden hoe het verwerkingsproces gaat. Alle ingezamelde goederen worden eerst op productsoort voorgesorteerd alvorens ze naar de diverse afdelingen gaan. Wekelijks zijn ruim 75 mensen op de verschillende sorteerafdelingen bezig om de aangeleverde goederen en textiel te beoordelen op winkelgeschiktheid en klaar te zetten voor de bevoorrading van de winkel. Het wordt de deelnemers duidelijk dat achter de schermen van de winkel zich feitelijk nóg een complete professionele organisatie bevindt.

Niet alleen wordt alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk spullen een tweede kans te geven, waardoor er minder afval overblijft, ook is Stichting Kringloop Alphen een belangrijke bron van werkgelegenheid voor de inwoners van Alphen aan den Rijn. De wens van de kringloop om bij een eventuele verhuizing de winkel uit te breiden met een intern circulair ambachtscentrum met nog meer kans op hergebruik en werkgelegenheid wordt warm ontvangen door de toehoorders.

Van Keeken sluit tevreden af: “Het was een prettige bijeenkomst met een open en informeel karakter, waarbij we veel steun hebben ervaren van de raadsleden. We vinden het bijzonder dat zij tijd voor ons hebben vrijgemaakt, daar zij stuk voor stuk druk bezette mensen zijn, dat is voor ons heel erg waardevol! Het doel van de voorzitter is behaald, want ik denk dat voor iedereen nu wel duidelijk is: de kringloop is meer dan alleen een winkel!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.