Gemeenteraadslid Sjaak Blaazer plotseling overleden

Gemeenteraadslid Sjaak Blaazer is vrijdagochtend thuis volkomen onverwacht overleden aan een hartaanval. Hij was donderdagavond nog actief in het stadskantoor. Blaazer was sinds de gemeentefusie vorig jaar januari raadslid voor Nieuw Elan en was een bekende Boskoper. 

Hij is ruim 40 jaar leraar geweest en zeer actief in het verenigingsleven en lokaal betrokken. Blaazer was ondermeer secretaris van schaakclub Internos, voorzitter van voetbalvereniging Floreant, voorzitter van de stichting die geld inzamelde om het kerkje te restaureren en lid van de kunstcommissie.

Ook was hij bekend als auteur van een achttal boeken, zoals 'Boskoop in de Tweede Wereldoorlog' en het jubileumboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Daarnaast was hij bedrijfsjournalist bij West Nederland, de ZWN-groep en Techno Service Nederland en correspondent bij het Alphens / Leidsch Dagblad. Al vanaf 1979 schreef hij politieke, kerkelijke en historische artikelen in De Gouwekoerier.

De altijd opgewekte, flamboyante, maar ook erudiete Blaazer toonde zijn betrokkenheid bij de gemeente door bij tal van evenementen aanwezig te zijn. Sinds zijn lidmaatschap van de raad van de nieuwe gemeente kwam je hem niet alleen in Boskoop maar ook in Alphen en de andere kernen zeer regelmatig tegen.   


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:54

Get that glow! Een nieuw seizoen staat voor de deur

De herfst is de perfecte periode om dode huidcellen te verwijderen door middel van een (fruitzuur)peeling. The Center of Beauty heeft daarvoor de juiste behandeling!

Advertorial Winkels gisteren 14:37

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...