Gemeenteraadslid Sjaak Blaazer plotseling overleden

Gemeenteraadslid Sjaak Blaazer is vrijdagochtend thuis volkomen onverwacht overleden aan een hartaanval. Hij was donderdagavond nog actief in het stadskantoor. Blaazer was sinds de gemeentefusie vorig jaar januari raadslid voor Nieuw Elan en was een bekende Boskoper. 

Hij is ruim 40 jaar leraar geweest en zeer actief in het verenigingsleven en lokaal betrokken. Blaazer was ondermeer secretaris van schaakclub Internos, voorzitter van voetbalvereniging Floreant, voorzitter van de stichting die geld inzamelde om het kerkje te restaureren en lid van de kunstcommissie.

Ook was hij bekend als auteur van een achttal boeken, zoals 'Boskoop in de Tweede Wereldoorlog' en het jubileumboek van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Daarnaast was hij bedrijfsjournalist bij West Nederland, de ZWN-groep en Techno Service Nederland en correspondent bij het Alphens / Leidsch Dagblad. Al vanaf 1979 schreef hij politieke, kerkelijke en historische artikelen in De Gouwekoerier.

De altijd opgewekte, flamboyante, maar ook erudiete Blaazer toonde zijn betrokkenheid bij de gemeente door bij tal van evenementen aanwezig te zijn. Sinds zijn lidmaatschap van de raad van de nieuwe gemeente kwam je hem niet alleen in Boskoop maar ook in Alphen en de andere kernen zeer regelmatig tegen.   


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Werken vandaag 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliëntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.