Archieffoto

Gemeenteraadsvergadering donderdag 23 november

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 23 november genomen besluiten.

Hamerstukken

6. Begrotingswijziging Hecht 2023 (gemeenschappelijke regeling Hollands Midden)

8. Wandelpad Westkanaalweg Windepad

9. Bestendigen WVG (voorkeursrecht Gnephoekpolder)

10. Verlengen beleidsvisie externe veiligheid en beleidsregel industrieel geurbeleid (als voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet)

11. Herontwikkelen locatie Nieuwe Sloot voor woningbouw

12. Sok Grondverwerving N207 (ten behoeve van N207 zuid)

13. Samenwerkingsovereenkomst Maatschappelijke zorg 2023 Holland Rijnland (regionale zorgtaken)

14. Aanpak vuurwerkoverlast

15. Voorbereidingsbesluit bedrijventerreinen

Agendapunt 7 Bestemmingsplan Voorweg Hazerswoude-Dorp is verplaatst naar de raadsvergadering van 7 december in verband met een aantal technische aanpassingen.

Bespreekstukken

5. Overeenkomst met COA over komst AZC Hoorn-West

16. Initiatiefvoorstel Oude Raadhuis

17. Initiatiefvoorstel Julianastraat – Paradijslaan

Alle bespreekstukken zijn aangenomen.

Motie

Deze moties behoren niet bij de normale agenda, maar zijn vreemd aan de agenda.

Vaste punten

Tijdens de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad staat een aantal vaste punten op de agenda. Deze worden in principe niet besproken omdat het gaat om de opening (1), het vaststellen van de besluitenlijst vorige raadsvergadering (2), ingekomen stukken, mededelingen, collegebrieven en concept antwoordbrieven (4). De gemeenteraad kan overigens besluiten om bepaalde onderwerpen in een later te houden raadscommissievergadering te bespreken. Eventuele vragen van raadsleden (3) worden kort beantwoord.

De raadsvergadering is openbaar en is hier live of achteraf te beluisteren.

De raadsvergadering werd verstoord door een protestactie van Kick Out Zwarte Piet. Na een schorsing en verwijdering van de actiegroep door de politie is de vergadering voortgezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.