Archieffoto

Gemeenteraadsvergadering donderdag 28 maart

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 28 maart genomen besluiten.

Hamerstukken

5.Vaststellen Beleidsnota Vastgoed 2024-2027

6.Vaststellen Gebiedsagenda dorpen en wijken

7.Wensen en bedenkingen verkeersbesluit Ziendeweg

8.Aanpassen gemeenschappelijke regeling ODMH

9.Vaststellen subsidieverordening Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn 2024

Bespreekstukken

Er zijn geen bespreekstukken

Moties

Deze moties behoren niet bij de normale agenda, maar zijn vreemd aan de agenda.

  • Verduurzaming gebouwen van verenigingen (toezegging wethouder)
  • Vrijstelling kleine giften verhogen voor mensen in bijstand (verworpen, maakt regeling nodeloos ingewikkeld en is nadelig voor inwoners)
  • APK keuring huurwoningen (verworpen, er is al een dergelijk systeem bij de Alphense woningcorporaties)

Vaste punten

Tijdens de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad staat een aantal vaste punten op de agenda. Deze worden in principe niet besproken omdat het gaat om de opening (1), het vaststellen van de besluitenlijst vorige raadsvergadering (2), ingekomen stukken, mededelingen, collegebrieven en concept antwoordbrieven (4). De gemeenteraad kan overigens besluiten om bepaalde onderwerpen in een later te houden raadscommissievergadering te bespreken. Eventuele vragen van raadsleden (3) worden kort beantwoord.

De raadsvergadering is openbaar en is hier achteraf te beluisteren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.