Verpleeghuis Oudshoorn

Generatielunch en Valentijnsdiner in verpleeghuis Oudshoorn geslaagd

Op woensdag 12 februari organiseerde serviceclub Round Table 84 Oude Rijn een Generatielunch en een Valentijnsdiner. Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn konden samen met hun (klein)zoon of (klein)dochter aanschuiven. “Het was super leuk, echt een hele geslaagde dag”, laat Chris de Leeuw weten.

In 2017 begon de serviceclub met dit initiatief om met name de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen. “Zij zijn een vaak vergeten groep die ook de nadelen ervaren van de opname van hun geliefde in een verzorgingshuis. Waar bewoners iedere dag zorg en aandacht ontvangen, komt de partner er veelal alleen voor te staan”, stelt Marc Huisman, voorzitter van RT84. Daarom heeft de serviceclub de geliefden van de bewoners van verpleeghuis Oudshoorn op 12 februari op een laagdrempelige manier bij elkaar gebracht en in het zonnetje gezet.

Bijzonder

De opzet lijkt simpel, maar de uitwerking is bijzonder. “Het is juist het laagdrempelige karakter en de simpele boodschap van liefde, die als enorm bijzonder wordt ervaren door de geliefden. Het zijn echt de kleine dingen die het doen”, aldus Birgitta Weimaar, directrice van Oudshoorn. Restaurant ’s-Molenaarsbrug verzorgde het diner. “Het was heel speciaal voor de bewoners, en heel mooi om te zien hoe de bewoners en hun geliefden ervan genoten”, vertelt De Leeuw.

“Het was een hele geslaagde dag. De opkomst was hoger dan verwacht. Bij de lunch waren 70 personen, bij het diner zelfs 90 personen. Burgemeester Liesbeth Spies opende de avond met een mooie speech, speciaal gericht op de doelgroep waar ze voor sprak. De reacties hierop waren mooi om te zien. Uiteraard heeft ze daarna ook een hapje mee gegeten.” De reacties van de bewoners op de lunch waren positief. “We kregen van bewoners allemaal knuffels als bedankje. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van bedrijven uit Alphen aan den Rijn en omgeving. RT84 bedankt alle bedrijven die hun steentje hebben bijgedragen. Met dank aan Scrambled Ads, Providercheck, Mond & Welzijn, MTH Lifttechniek, VLASMAN, WikiWork, Munneke Lourens, Caminada & van Leeuwen, VUE, Buntsma, La Gro Geelkerken, B-Fitt (Tom Boon), DKPS Regeltechniek, Suzan Vastgoed, Praktijk4Kids, Café de Heul, PFM Intelligence Group, Amatec, PM Project Meubilair.

sponsoren lunch.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:29

Een feestelijk mosselfestijn mét live muziek Bij Hen

Yes, er kan weer wat meer! En dat moet gevierd worden. Daarom organiseert Bij Hen een gezellig mosselfestijn mét live muziek. Geniet van de lekkerste mosselen met een heerlijk glas wijn of een biertje. Dat is pas écht zomers genieten.

Politiek vandaag 16:54

Drukke zomer verwacht voor jongerenwerk

Het jongerenwerk zal meer aanwezig zijn in de zomervakantie in verschillende wijken in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom ontvangt BOOST een extra subsidie van een kleine 9.000 euro.

Calamiteiten vandaag 15:51

14-jarige jongen vermist

Op dit moment wordt er een 14-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk vermist. Hij is mogelijk richting Alphen vertrokken.

Politiek vandaag 15:33

Groot bedrag uit Steunfonds naar Theater Castellum

Het aantal toegewezen aanvragen voor financiële steun vanuit culturele, maatschappelijke en sport organisaties stijgt. Inmiddels zijn er ook aanvragen afgewezen, of is een aanzienlijk kleinere bijdrage verstrekt. Een groot bedrag van 3 ton gaat naar Theater Castellum.

Winkels vandaag 14:58

WereldFood opent binnenkort in De Atlas

In de eerste helft van augustus opent een nieuwe winkel de deuren in winkelcentrum De Atlas: WereldFood. Met de komst van de winkel WereldFood zijn alle winkels in het winkelcentrum weer bezet en is er geen leegstand meer.