Josh Walet

Geniet van de vegetarische proeverij van Bij Hen tijdens de Alphens Restaurantweek

De Alphens Restaurantweek vindt dit najaar plaats van 26 oktober tot en met 5 november. Ook dit jaar halen de deelnemende restaurants alles uit de kast om je smaakpapillen te verwennen. Vivienne Winkelaar vertelt wat gasten van Bij Hen kunnen verwachten.

Bij Hen is een familierestaurant, gelegen in het recreatiegebied aan de Zegerplas. Het veelzijdige restaurant deelt haar locatie met de kinderboerderij, een midgetgolfbaan en het Prinses Irenebos. “Het is echt een allemans restaurant”, vertelt eigenaresse Vivienne Winkelaar. Omdat het restaurant in een recreatiegebied ligt, is het toegankelijk voor iedereen. “Van jonge stelletjes en vriendinnen die na een rondje wandelen een kop koffie komen drinken tot aan gezinnen en opa’s en oma’s met kleine kinderen, we zien het allemaal!”

Goede ontwikkeling

De Restaurantweek heeft dit najaar een nieuwe twist gekregen: het overgrote deel van de gerechten op de menukaarten bij de restaurants zijn vegetarisch. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker”, vindt Winkelaar. “We zitten als restaurant zeker nog in een leerproces maar gelukkig worden we geholpen door nieuwe regels.” De eigenaresse vervolgt: “De restaurantweek is een stap in de goede richting. Waar je vroeger elke dag vlees at, eten we nu nog maar een paar keer per week vlees. Het is een hele goede ontwikkeling.”

Wat Alphenaren van Bij Hen kunnen verwachten tijdens de restaurantweek? “We hebben een veelzijdig menu met daarop voor ieder wat wils! Zo begin je met een vegetarische proeverij met onder andere burrata, avocado, gepocheerd ei en vegetarische Chicken & Waffle. Bij het hoofdgerecht kun je kiezen uit verschillende vegetarische gerechten óf de Thaise spareribs en ook bij het dessert is er keuze genoeg!” vertelt Vivienne enthousiast. Heb jij al trek gekregen?

Bekijk het menu >


Meer nieuws

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Sport gisteren 11:50

Supporters opgelet: Hier kijk je zondag het EK voetbal in Alphen

Zondag om 15:00 uur begint het Nederlands Elftal aan hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Polen. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je kunt genieten van deze spannende wedstrijd.