Josh Walet

Geniet van de vegetarische proeverij van Bij Hen tijdens de Alphens Restaurantweek

De Alphens Restaurantweek vindt dit najaar plaats van 26 oktober tot en met 5 november. Ook dit jaar halen de deelnemende restaurants alles uit de kast om je smaakpapillen te verwennen. Vivienne Winkelaar vertelt wat gasten van Bij Hen kunnen verwachten.

Bij Hen is een familierestaurant, gelegen in het recreatiegebied aan de Zegerplas. Het veelzijdige restaurant deelt haar locatie met de kinderboerderij, een midgetgolfbaan en het Prinses Irenebos. “Het is echt een allemans restaurant”, vertelt eigenaresse Vivienne Winkelaar. Omdat het restaurant in een recreatiegebied ligt, is het toegankelijk voor iedereen. “Van jonge stelletjes en vriendinnen die na een rondje wandelen een kop koffie komen drinken tot aan gezinnen en opa’s en oma’s met kleine kinderen, we zien het allemaal!”

Goede ontwikkeling

De Restaurantweek heeft dit najaar een nieuwe twist gekregen: het overgrote deel van de gerechten op de menukaarten bij de restaurants zijn vegetarisch. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker”, vindt Winkelaar. “We zitten als restaurant zeker nog in een leerproces maar gelukkig worden we geholpen door nieuwe regels.” De eigenaresse vervolgt: “De restaurantweek is een stap in de goede richting. Waar je vroeger elke dag vlees at, eten we nu nog maar een paar keer per week vlees. Het is een hele goede ontwikkeling.”

Wat Alphenaren van Bij Hen kunnen verwachten tijdens de restaurantweek? “We hebben een veelzijdig menu met daarop voor ieder wat wils! Zo begin je met een vegetarische proeverij met onder andere burrata, avocado, gepocheerd ei en vegetarische Chicken & Waffle. Bij het hoofdgerecht kun je kiezen uit verschillende vegetarische gerechten óf de Thaise spareribs en ook bij het dessert is er keuze genoeg!” vertelt Vivienne enthousiast. Heb jij al trek gekregen?

Bekijk het menu >


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.