Advertorial Politiek

Gerard van As blij met uitspraken minister Ollongren

Wethouder Gerard van As reageert verheugd op een interview met minister Kajsa Ollongren in De Telegraaf van vandaag. De minister meldt dat zij niet vast wil houden aan stadsgrenzen. "Wij zijn er blij mee", aldus Van As. "In de stad is alles vol. We moeten wel aan de rand bouwen.”"

Ollongren meldt in de Telegraaf van dinsdag 30 januari: 'Er moet meer in 'het groen' aan de rand van de stad worden gebouwd. Met de huidige bouwplannen, die voornamelijk over projecten bínnen de stadsgrenzen gaan, redden we het niet.'
Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn geldt dat zeker voor Alphen-Stad. "Voor eigen behoefte kunnen we vanaf 2025 niets meer bouwen. Alle geschikte locaties zijn dan vol", zegt de wethouder. "Het is zo dat we nu al niet meer kunnen bouwen voor mensen die net buiten de sociale huursector vallen en ook voor senioren wordt niks meer gebouwd."

Kantoorpanden
Van As is de afgelopen jaren bezig geweest om alle geschikte binnensteedse locaties te verbouwen. Zo zijn de kantoorpanden Rijnstaete en Kluwer al verbouwd naar starters- en jongerenwoningen. Het voormalige St. Jozef is verbouwd naar studio’s. Het kantoorpand Halverwege, naast het Alrijne ziekenhuis, is ook verbouwd.  De grote locaties Nieuwe Sloot en Kerk & Zanen zijn inmiddels ook helemaal uitgegeven. "Alphen aan den Rijn heeft circa 500 woningen per jaar nodig. Die kunnen we niet bouwen."

Niet beschikbaar
"Ik heb onlangs samen met Woonforte een schouw gedaan in de hele gemeente om te kijken naar geschikte locaties. Dat valt vies tegen. Op papier kan iets soms wel, maar in de praktijk niet", legt Van As uit. De stadsparken bebouwen wil de gemeente zeker niet. "Dat is groen voor een hele wijk. Wij hebben dat expres geconcentreerd, zodat we de wijken leefbaar houden."
Ook wijst hij erop dat verschillende potentiële locaties, zoals her in te richten industrieterreinen, wel geschikt zijn maar niet beschikbaar zijn. "Verschillende bedrijven die wij graag naar een andere plek zien vertrekken, maken hier gebruik van. Dan wordt de prijs zo hoog dat we alsnog de gewenste woningen niet kunnen bouwen."

Druk
Van As vindt het mooi dat nu ook vanuit de Rijksoverheid druk wordt uitgeoefend op de Provincie. "Wij vinden al langer dat de stadsgrenzen moeten worden losgelaten. Dat is ook te lezen in de Woonvisie van de gemeente."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verlopen voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport vandaag 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige vandaag 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!  

Blog Sport vandaag 13:51

Nog geen promotievoetbal van Alphense Boys

De ambities zijn groot bij Alphense Boys. Forse investeringen zouden moeten leiden tot promotie naar de derde divisie. Na drie wedstrijden hoeven de doelen uiteraard nog niet te worden bijgesteld, maar als in de komende weken net zo gevoetbald wordt als zondag tegen promovendus JOS/Watergraafsmeer zal dat alsnog moeten.

Horeca vandaag 13:12

Win een ontbijtje Bij Hen voor het hele gezin

Sinds 1 september kun je Bij Hen terecht voor een heerlijk zondags ontbijtje. Van 9:00 tot 12:00 uur bieden zij een compleet ontbijtarrangement aan, maar het is ook mogelijk om losse gerechten te bestellen. Wij mogen een ontbijtje voor het hele gezin weggeven!