De Thermen2

Geslaagd fieldlab testevenement in zwembad AquaRijn

Zondag 25 april was er in zwembad AquaRijn in Alphen een waterpolotoernooi voor jeugdteams in het kader van de fieldlab testevenementen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. 

De organisatie van het testevenement was in handen van AZC Alphen, samen met De Thermen2, de gemeente Alphen a/d Rijn en de KNZB. Het toernooi is het enige testevenement in het Groene Hart en is onderdeel van de vele pilots toegangstesten. Het doel hiervan is om onderzoek te doen naar de uitvoering en haalbaarheid van de toegangstesten.

Om 14:30 uur gaf wethouder Gert-Jan Schotanus (sport) de aftrap bij de C meisjes. “Ik ben dankbaar dat we dit mogen/kunnen organiseren binnen onze gemeente en ik ben trots dat AZC de handschoen op deze manier heeft opgepakt en zoveel jeugdige sporters de mogelijkheid geeft om hier aan deel te nemen. ”

In de ochtend gingen de jongens B (<17 jaar) van start met hun wedstrijden. Hier waren de deelnemende teams, AZC Alphen, SVH (Rotterdam), ZPC Amersfoort en de Ham (Krommenie). Om 14:30 was de start van het toernooi voor de C-meisjes (< 15 jaar) Hier speelden de meisjesteams van AZC Alphen, ZVL-1886 (Leiden), de Gouwe (Waddinxveen) en UZSC (Utrecht) tegen elkaar.

AZC en KNZB zijn blij dat er zo’n toernooi is geweest. "Het is erg mooi om alle blije gezichten te zien. Van scheidsrechters, tot vrijwilligers, trainers, spelers. Iedereen is weer blij om in het zwembad te zijn en kijkt terug op een geslaagde dag."

Fieldlab testwedstrijd aquarijn


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.