Geslaagd jubileumtoernooi van Alphense DamClub

De Alphense DamClub heeft afgelopen zaterdag haar 90-jarig jubileum gevierd met een zeer geslaagd damtoernooi. In het Wijkcentrum Kerk en Zanen ging 62 spelers met elkaar de strijd op het dambord aan.

Na de openingszet door Rein Verkade (al bijna 70 jaar(!) lid van de club) streden de deelnemers in groepjes van vier om twee prijzen. De groepen werden op rating ingedeeld, waardoor iedereen tegen gelijkwaardige tegenstanders speelde. Twee opvallende deelnemers waren Bertus Jansen (Woerden), die met zijn 85 jaar bijna even oud is als de damclub, maar het dammen gezien zijn groepswinst niet verleerd was, en de 9-jarige Tanya-Marie Cnossen (Eindhoven), die opzien baarde door de Alphense damcrack Jaap Vermeer te verslaan.

Tijdens de prijsuitreiking roemde wethouder van Sport Michel du Chatinier de kracht van de damclub om naast clubdammers ook huisdammers aan zich te binden. Hoewel er in de damduels op het bord stevig werd gevochten, was het ernaast een drukte van belang en een gezellig weerzien van oude en kennismaking met nieuwe gezichten. De damdag werd afgesloten met een geslaagd buffet voor leden en genodigden, waar alvast werd getoast op het aankomende 100-jarig bestaan.

Het jubileumtoernooi van de Alphense DamClub is mede tot stand gekomen door financiële bijdrages van het VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o., Charles Looijestein Financieel Adviseur, Grant Thornton, Stichting Rijnkade 1630, Swadenburgerdam Participatie B.V., Stichting The Hague Open en het ZHDB Promotiefonds.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.

Politiek gisteren 18:13

Zorg over Lint Lagewaard en Landlustweg bij woningbouw in Gnephoek

De omwonenden van de groene Gnephoekpolder zijn zeer geïnteresseerd in de plannen voor woningbouw. Het Gnephoekberaad, Dorpsoverleg Koudekerk en Stichting Landschappelijk Lint Lagewaard en Landlustweg spraken in tijdens de commissievergadering van 28 september. Zij benadrukken allemaal de cultuurhistorische waarde van het Lint.

Politiek gisteren 17:03

Sociaal plan voor woonwagenbewoners Marokkostraat

De gemeenteraad zal in haar vergadering van 12 oktober instemmen met een sociaal plan voor de woonwagenbewoners in de Marokkostraat. Al in 2018 is besloten dat de wagens moeten verhuizen, omdat er te grote verzakkingen zijn. Nu is een sociaal plan gemaakt om de bewoners te ondersteunen bij hun verhuizing.