Geslaagd jubileumtoernooi van Alphense DamClub

De Alphense DamClub heeft afgelopen zaterdag haar 90-jarig jubileum gevierd met een zeer geslaagd damtoernooi. In het Wijkcentrum Kerk en Zanen ging 62 spelers met elkaar de strijd op het dambord aan.

Na de openingszet door Rein Verkade (al bijna 70 jaar(!) lid van de club) streden de deelnemers in groepjes van vier om twee prijzen. De groepen werden op rating ingedeeld, waardoor iedereen tegen gelijkwaardige tegenstanders speelde. Twee opvallende deelnemers waren Bertus Jansen (Woerden), die met zijn 85 jaar bijna even oud is als de damclub, maar het dammen gezien zijn groepswinst niet verleerd was, en de 9-jarige Tanya-Marie Cnossen (Eindhoven), die opzien baarde door de Alphense damcrack Jaap Vermeer te verslaan.

Tijdens de prijsuitreiking roemde wethouder van Sport Michel du Chatinier de kracht van de damclub om naast clubdammers ook huisdammers aan zich te binden. Hoewel er in de damduels op het bord stevig werd gevochten, was het ernaast een drukte van belang en een gezellig weerzien van oude en kennismaking met nieuwe gezichten. De damdag werd afgesloten met een geslaagd buffet voor leden en genodigden, waar alvast werd getoast op het aankomende 100-jarig bestaan.

Het jubileumtoernooi van de Alphense DamClub is mede tot stand gekomen door financiële bijdrages van het VSB Fonds Alphen a/d Rijn e.o., Charles Looijestein Financieel Adviseur, Grant Thornton, Stichting Rijnkade 1630, Swadenburgerdam Participatie B.V., Stichting The Hague Open en het ZHDB Promotiefonds.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen gisteren 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten gisteren 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 gisteren 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast gisteren 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.