Willem Debets

Geslaagde 11e editie van de Alphense Bruggenrun: “We waren helemaal uitverkocht”

Op donderdag 8 december vond de 11e editie van de Alphense bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht, waar iedereen aan mee kan doen, liep dwars door het oude centrum van Alphen heen. Ook deze editie was weer geslaagd. 

De 11e editie van de Alphense bruggenrun was erg geslaagd. “We hadden gehoopt dat het inderdaad zo druk zou worden als dat het nu is. We weten van tevoren nooit of het druk gaat worden, maar hopen doen we altijd”, aldus willem Debets, organisator van de Alphense Bruggenrun. 

Startnummers

Ondanks dat het koud en regenachtig was zijn er meer dan 300 mensen op afgekomen. Tientallen mensen liepen de 9 of 5 kilometer. “Op een gegeven moment waren we gestopt met startnummers maken, want we dachten: meer mensen dan dit gaan er niet komen. Maar de startnummers waren, ondanks dat het een koude donderdagavond was, helemaal uitverkocht. Volgens mij lopen er zelfs mensen zonder startnummer tussen”, aldus Richard, medeorganisator. 

Laagdrempelig en leuk

“Met deze run proberen we zo leuk, lollig en zo laagdrempelig mogelijk een evenement te organiseren. Zo kun je ook mensen naar buiten zien te krijgen, want voor deze run hoef je niet een goede hardloper te zijn”, begint Willem Debets. 

Richard vult hem aan: “Er komen veel verschillende mensen op de bruggenrun af. Zo zie je tijdens de run vaak mensen die eigenlijk niet op een ‘echt’ evenement durven te lopen. Daarentegen hebben we ook hardlopers tijdens de run die ook andere hardloopwedstrijden winnen.”

Goed doel

Het inschrijven voor de run was gratis, maar je kon wel geld doneren voor een goed doel. Deze editie heeft de organisatie veel geld opgehaald voor de stichting Vrienden van dichtbij.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.