Geslaagde 42ste sportontmoeting in Alphen

Van 12 t/m 22 juni heeft voor de 42ste keer de Alphense Sportontmoeting plaatsgevonden.

Dit jaar namen 14 Alphense sportverenigingen deel: sv ARC, Alphia, Alphense Boys, Alphians, BC Limes, TEAN, Tempo, AAV 36, ATTC, Castellum, DOS, Zegerplas, Have Fun en Nieuwe Sloot. Vergeleken met de vorige editie was Alphians de nieuwkomer en BC Limes stond voor het eerst in deze vorm (na de fusie tussen Flair en Zigo) aan de start.

Na een fysiek zware opening met een ronde langs het meer en Zegersloot met diverse attributen werden in de eerste week ook de onderdelen petanque (bij Les Pointeurs) en racketlon (bij Nieuwe Sloot) afgewerkt. Iedere vereniging nam deel aan 8 onderdelen en had daarmee 1 avond vrij.

In de tweede week stonden voetbal (bij Alphense Boys), beachvolleybal (met Beachsport Alphen), softbal (bij Alphians), puzzelrit (met MAC Rijnland) en darts (bij Tempo) op het programma. Stuk voor stuk leuke onderdelen en voor de deelnemers de ideale gelegenheid om weer eens kennis te maken met andere sporten, sporters en verenigingen. Nieuw in het programma dit jaar was softbal, gezien het enthousiasme van de deelnemers is de kans groot dat dit onderdeel vaker op het programma zal staan.

De afsluiting was weer, zoals ieder jaar, een verrassingsonderdeel. Dit jaar een combinatie van biathlon (fietsen, schieten en hardlopen), boogschieten, mollen meppen, een foto opdracht en een quiz met vragen over de afgelopen anderhalve week. Uiteindelijk hebben ATTC en BC Limes dit laatste onderdeel als beste gedaan.

Na afloop van het verrassingsonderdeel was er de inmiddels traditionele barbecue bij windsurfvereniging Zegerplas, waarbij het met zo’n 120 deelnemers dringen was rondom de barbecues. Om 19.00 uur was het tijd voor de prijsuitreiking van de 42ste sportontmoeting. Na een bedankje richting verenigingen, deelnemers en zeker ook de ploegleiders heeft wethouder Gert-Jan Schotanus de top 5 bekend gemaakt. Voor de 3e keer op rij heeft sv ARC de Sportontmoeting gewonnen, de wisselbeker mogen ze daarmee houden. De tweede plaats dit jaar was voor TEAN en de derde plaats voor Tempo.

Het was een geslaagde sportontmoeting met veel gezelligheid, hier en daar wat gezonde rivaliteit maar vooral veel sportiviteit. De commissie Sportontmoeting (Danielle Dekker, Angelique Valentijn, Thomas Neurink, Rick den Adel, Marc van Arkel en Gellius Vochteloo) kijkt terug op een mooie editie. ‘Na de zomervakantie gaan we weer aan de slag met de editie van 2020.’


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.