Geslaagde boottocht VVD-raadsleden ABR

Kennisnemen van de kansen en problemen langs de rivieren van onze nieuwe gemeente, de Oude Rijn en de Gouwe. Daarvoor is geen betere manier dan een tocht met de boot, samen met VVD-raadsleden en wethouders van de partnergemeenten.

Zaterdag 9 juni kozen de VVD politici van Alphen, Boskoop en Rijnwoude het ruime sop, vergezeld door Floor Vermeulen, voorzitter van de VVD-Statenfractie en Ronald Waterman, VVD-deskundige op het gebied van waterstaat.

Vertrekkend vanuit Avifauna werd eerst de Oude Rijn stroomopwaarts gevolgd door Alphen, waarna de Gouwe werd opgevaren, door Boskoop tot de grens met Waddinxveen. Daarna weer terug de Oude Rijn weer af, door Rijnwoude tot de grens met Zoeterwoude.

Om beurten deden raadsleden en wethouders de problematiek uit de doeken van de locaties die werden gepasseerd. Aan de orde kwamen ondermeer het streven van Alphen om zich meer op de rivier te richten (ondermeer met doorzichten), de noodzakelijke verbetering van de Lage Zijde, de overlast van de containerterminal, de ontwikkeling van een nieuw, milieuvriendelijk afvalbrengstation, de Oostelijke Rondweg bij Boskoop en de wenselijkheid van een tweede oeververbinding bij Waddinxveen. Erg mooie, en soms ook minder mooie, gebouwen werden gepasseerd en werd verteld over de achtergrond ervan. In Rijnwoude werd het industrieel erfgoed bekeken, de geslaagde ver- en herbouw van de watertoren en Molen de Hoop, maar ook de treurige ruïne van kleiwarenfabriek Nieuw-werklust. Natuurlijk werd de locatie voor de Maximabrug bekeken vanaf het water. Tenslotte werd de Heimanswetering opgevaren, om de ligging van de gewenste rondweg te inspecteren.

Een instructieve, maar ook erg gezellige middag werd afgesloten met het weer aanleggen bij Avifauna en de felicitaties voor de jarige wethouder Ferdinand Ketel uit Rijnwoude.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 11:40

Happy New Studio!

Studio86 is helemaal vernieuwd zodat er nóg hippere foto's gemaakt kunnen worden!

Advertorial Evenementen 18 jan. 2020 16:10

Twee dagen feest in Alphen aan den Rijn!

Nog drie weken en het is zover! Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zijn er niet één maar twee nieuwe feesten in Alphen: Das Winterfest en Winterlake. Heb jij al tickets?

Advertorial Winkels 18 jan. 2020 13:20

Feestelijke opening 'Word eens wakker!'

Alphen aan den Rijn is binnenkort een bijzondere winkel rijker. Op De Werf opent Mariska van der Haven op zaterdag 1 februari haar winkel met de naam ‘Word eens wakker’. Het betreft een winkel in tweedehands dameskleding. Alle stukken hebben een duurzaam predicaat. De feestelijke grand opening is die dag van 10:00 tot 16:00 uur.

Calamiteiten 18 jan. 2020 12:21

Grootschalige verkeerscontrole in Alphen

Op vrijdag 17 januari vond er een paar uur lang een grootschalige verkeerscontrole plaats op de Genielaan in Alphen, nabij de Hoorn. Hierbij zijn onder andere meerdere voertuigen in beslag genomen. 

Overige 18 jan. 2020 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige 18 jan. 2020 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen.