Pixabay

Geslaagde chipactie bij Dierenkliniek Rijnoever

Zaterdag 26 november vond de gratis Chip-Je-Kat-Dag plaats bij Dierenkliniek Rijnoever. Samen met de dierenambulance en gemeente Alphen aan den Rijn organiseerden zij deze dag. De dierenambulance laat weten dat het een geslaagde dag was.

Het chippen en registreren van katten draagt bij aan het dierenwelzijn van katten en kan veel dierenleed voorkomen. In 2020 verdwaalden ruim 60.000 katten in Nederland. Een angstige en verdrietige gebeurtenis voor zowel de kat als het baasje. Van de gevonden katten zonder chip kon maar 22% herenigd worden. Iedere chip bevat namelijk een uniek registratienummer dat gekoppeld is aan jouw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen.

200 katten

Op 26 november werden zo’n 200 katten van verschillende leeftijden gechipt. Zo kunnen zij weer herenigt worden met hun baasjes mochten zij de weg kwijt raken. “Dierenarts Karin en vrijwilliger Mike hebben aan de lopende band de chips gezet. Sommige katten vonden dan helemaal geen probleem, andere katten waren het er minder mee eens om op een vreemde tafel te zitten”, zo laat de organisatie weten.

“Wij bedanken iedereen die is gekomen en ons heeft geholpen. Het was een geslaagde dag en hopen dat wij dit in de toekomst weer mogen doen voor en dankzij onze gemeente”, aldus de dierenambulance.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.