Gemeente Alphen aan den Rijn

Geslaagde eerste editie netwerkcafé 'In the Flow'

Op donderdag 4 juli heeft Rijnvicus de eerste editie georganiseerd van het netwerkcafé In the Flow.

Dit is een laagdrempelige bijeenkomst in iFlow waar ondernemers en gemotiveerde werkzoekenden elkaar ontmoeten. De werkzoekenden hebben zichzelf kort gepresenteerd met prachtige pitches. Daarna was er tijd om te netwerken. De eerste banen zijn een feit.

Jezelf presenteren
De werkzoekenden hebben bij Rijnvicus in een intensief trainingsprogramma ervaring opgedaan in solliciteren, pitchen, netwerken en presenteren. Tijdens dit trainingsprogramma ‘Jouw weg naar werk’ hebben alle werkzoekenden een pitch van één minuut voorbereid. Dit was een spannend moment, want jezelf presenteren voor een groep blijft lastig.
Iedereen heeft zichzelf goed gepresenteerd en iedere pitch eindigde met een daverend applaus. “De hele zaal was geïnteresseerd, iedereen luisterde aandachtig en er was een positieve sfeer. Daarnaast ben ik zeer trots op de werkzoekenden en werkgevers die bij dit eerste netwerkcafé aanwezig waren. In het bijzonder wil ik de ondernemers Asito, VOA, Tempo Team, Talba, Bam Groep Nederland, Marcenbas en Monique Chaudron bedanken. Ook ontstond er een mooi moment toen één werkzoekende spontaan een positieve aanbeveling gaf over een voormalig collega,” aldus Yori Lieuwes, werkgeversadviseur Rijnvicus en organisator van deze bijeenkomst.

Ontspannen netwerken
Na de pitch hadden de werkzoekenden en de ondernemers de tijd om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje en een overheerlijke Rijnvicus appeltaart. Er zijn veel nieuwe contacten gelegd, leuke gesprekken gevoerd en nuttige tips en adviezen uitgewisseld. De deelnemers van ‘In the Flow’ geloven dat hier zeker werk uit gaan komen.

Ontmoetingsplek iFlow
VOA-voorzitter Eric Carree hoopt dat dit evenement nog verder door kan groeien, waardoor nog meer werkzoekenden en werkgevers elkaar weten te vinden. Er kwamen zelfs werkgevers spontaan langs. Zij wilden weten wat we aan het doen waren. De volgende keer schuiven zij ook graag aan. “Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat er de volgende keer nog meer VOA-ondernemers hier bij zijn,” aldus de tevreden voorzitter Carree.

Al zeven mensen aan het werk
Dit was de eerste groep die mee heeft gedaan aan de training: Jouw weg naar werk en het netwerkcafé. De verwachting is dat veel van deze werkzoekenden een volgende stap richting werk gaan maken. Inmiddels hebben al zeven mensen een baan gevonden.

Komende netwerkcafés
Na de zomervakantie, vanaf september, wordt dit netwerkcafé maandelijks georganiseerd. Zodra deze data bekend zijn laat Rijnvicus dat via de website weten. Als ondernemer graag meer weten over het netwerkcafé of de volgende keer aansluiten? Neem dan contact op met het Werkgeversservicepunt Rijnvicus via wsp@rijnvicus.nl onder vermelding van netwerkcafé of neem contact op met Yori Lieuwes.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.