Geslaagde fietsdag voor statushouders en senioren

De fietsdag voor senioren en statushouders is een daverend succes gebleken. Op donderdag 29 juni deden zeventien statushouders en twintig senioren mee aan de fietsdag.

Deze dag stond in het teken van het stimuleren van fietsen onder senioren en het bevorderen van de fietsveiligheid. Daarnaast stond de fiets als vliegwiel symbool voor de bevordering van de integratie van statushouders in onze gemeente.

Tijdens de dag werd voorlichting gegeven over veilig fietsen. Daarna werd er op een parcours fietsoefeningen gedaan die werd vervolgd door een gezamenlijke fietstocht door de wijk Ridderveld en werd stilgestaan bij gevaarlijke fietsknooppunten. De lunch werd gezamenlijk genuttigd bij boomgaard De Brongaard in de Ridderbuurt, waar wethouder Tseard Hoekstra het belang van veilig fietsen nogmaals benadrukte.

De fietstocht werd mogelijk gemaakt vanuit de samenwerking tussen gemeente, Tom in de Buurt, Alphen Beweegt, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond Alphen, boomgaard De Brongaard en Serviceflat Driehoorne.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.