Geslaagde inloopavond 'Nieuwe Alphenaren'

Het is een groot feest geworden. Ruim 100 Alphenaren bezochten zaterdag 22 oktober de inloopavond in Theater Castellum, die Stichting Nieuwe Alphenaren samen met Kwadraad had georganiseerd.

Tijdens de inloopavond konden inwoners van de gemeente Alphen kennismaken met ‘Nieuwe Alphenaren’: vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en in Alphen zijn komen wonen. Ook de nieuwe wethouder Gert van den Ham, van onder andere integratie, was van de partij. Samen met vele vrijwilligers, statushouders uit onder andere Syrië en andere Alphenaren genoten zij van een avond vol met muziek en internationale hapjes.

De band Farah trapte de inloopavond af. Onder leiding van de Alphenaar Mohannad Al Darwich brachten zij met hun Syrische muziek al meteen sfeer in de steeds drukker wordende foyer van Theater Castellum. Na een korte pauze was het daarna de beurt aan Orchestre Partout. Dit is een band die ook vrijwel geheel bestaat uit statushouders die in Nederland wonen. De bandleden spelen de muziek die ze zelf aandragen, gezongen in hun moedertaal. Een schot in de roos, zo bleek, want er werd luid meegezongen en gedanst.

Ook voor de aanwezige kinderen was er genoeg te doen. De feestelijke avond is gefinancierd door Stichting Nieuwe Alphenaren met een financiële bijdrage van Kwadraad en PCI, van de parochie Heilige Thomas

Over Stichting Nieuwe Alphenaren.

Als vrijwilliger bij Stichting Nieuwe Alphenaren help je vluchtelingen met een status (statushouders) die nog maar kort in onze gemeente wonen. Je helpt hen de weg te vinden in een nieuwe omgeving. Je praat samen Nederlands. Door het regelmatig contact komen Nederlandse gewoontes en gebruiken vanzelf langs. Soms ben je praatpaal of vraagbaak, of kun je helpen met werk of school. En als het even kan doe je samen leuke dingen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.