Josh Walet

Gespot: ‘Ark van Noach’ vaart door Alphen aan den Rijn

Het was weer eens wat anders dan een megajacht. Dinsdagavond voer namelijk de Ark van Noach door Alphen aan den Rijn. Wel een replica natuurlijk.

Na enige tijd in Sliedrecht te hebben gelegen, was de Ark van Noach dinsdagavond op het water te vinden om richting Huizen te varen. De replica, gemaakt door aannemer Johan Huibers, is 9 meter breed, 13 meter hoog en 70 meter lang. De bouw hiervan begon in 2005, twee jaar later stapten de eerste bezoekers aan boord.

Na drie jaar in verschillende ligplaatsen in Nederland te hebben gelegen, werd de replica in oktober 2010 verkocht aan Aad Peters. Hij zag de mogelijkheid om van de ark het eerste drijvende Bijbelse themapark in Europa te ontwikkelen. Het binnenruim heeft hij met meer dan 50 werklieden en kunstenaars uit de hele wereld in een half jaar omgebouwd.

Er bestaat ook een tweede replica van de Ark van Noach, die nog een stuk groter is. Met de bouw hiervan begon Huibers in 2009, wat hij vervolgens afrondde in 2011. De afmetingen hiervan zijn 135 meter lang, 30 meter breed en 23 meter hoog. Beide replica's informeren het publiek over de zondvloed, het ontstaan van aardlagen en fossielen, en de redding van de overlevenden. Het enige verschil is dat de grote replica gestrand is bij Krimpen aan den IJssel.

ark-van-noach_Josh1.jpeg

ark-van-noach_Josh2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:22

Mobiel vaccinatieteam komt naar Moskee El Fath

Deze week staan er weer pop-up locaties in de regio van GGD Hollands Midden. Op vrijdag 3 december staat het mobiele vaccinatieteam bij Moskee El Fath in Alphen aan den Rijn.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:29

GGD waarschuwt voor valse e-mails over verplichte boosterprik

Pas op voor valse e-mails uit naam van GGD GHOR Nederland. Daarvoor waarschuwt de GGD vandaag. Er zijn namelijk valse e-mails in omloop waarin staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik moet krijgen.