Algemeen

Gesprek over verplaatsen van getreiterde asielzoekers

Aanstaande donderdag is er overleg tussen het COA in Alphen aan den Rijn, Stichting Humanitas Rotterdam, PvdA gemeenteraadsfractie Rotterdam en LGBT Asylum Support over tien vluchtelingen in de tijdelijke opvang in Alphen.

Het overleg tussen de verschillende partijen zal zich richten op het overplaatsen van de groep vluchtelingen naar een locatie van Humanitas in Rotterdam. De groep van tien vluchtelingen ging vorige week kort in hongerstaking, omdat ze zouden worden lastiggevallen, geïntimideerd, geslagen en zelfs worden aangerand door andere vluchtelingen vanwege hun seksuele geaardheid.

Burgemeester Liesbeth Spies sprak vorige week de hoop uit dat, mochten dit soort zaken spelen in de opvang, de vluchtelingen vooral aangifte doen om de praktijken aan het licht te brengen en oplosbaar te maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.