Gevangenis Alphen wordt weer in gebruik genomen

"Staatssecretaris Dijkhoff komt hiermee zijn afspraak na. Namelijk dat na zes maanden noodopvang voor vluchtelingen de penitentiaire inrichting (PI) weer in gebruik wordt genomen als gevangenis", aldus burgemeester Spies. Dit goede bericht is een steun in de rug voor het personeel van de PI. Burgemeester Spies bedankt de politiek en de veiligheidsregio Hollands Midden voor de steunbetuigingen de afgelopen weken.

Burgemeester Liesbeth Spies is content dat staatssecretaris Dijkhoff besloot om de penitentiaire inrichting (PI) aan de Eikenlaan per 1 mei 2016 weer in gebruik te nemen.

De locatie Eikenlaan dreigde leeg komen te staan vanwege de aanhoudende lage instroom van gedetineerden. Dijkhoff is teruggekomen op zijn eerdere voornemen en uitte veel waardering voor de manier waarop de gemeente Alphen aan den Rijn samen met Dienst Justiële Inrichtingen en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en zich hebben ingezet voor de opvang van de vluchtelingen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 15:08

Carbid schieten in Alphen mag onder deze voorwaarden

In Alphen aan den Rijn zijn er een aantal vuurwerkvrije zones. Hierdoor kan niet iedereen knallend het nieuwe jaar in gaan. Wel kun je ook dit jaar carbidschieten, maar let op: er zijn voorwaarden aan verbonden.

Theater gisteren 14:12

Voorstelling over alcohol en drugs op het Scala College

De afgelopen twee weken waren vier acteurs van de theatergroep Playback op het Scala College. Ze speelden de jongerenvoorstelling ‘Hotspot’ voor alle derde klassen van de school. Na de voorstelling, waarin diverse thema’s rondom jongeren aan de kaak werden gesteld, zorgde het nagesprek voor een waardevolle afsluiting. Zowel de derdejaars als de aanwezige docenten vonden de voorstelling erg intrigerend.