Gevangenis Alphen wordt weer in gebruik genomen

"Staatssecretaris Dijkhoff komt hiermee zijn afspraak na. Namelijk dat na zes maanden noodopvang voor vluchtelingen de penitentiaire inrichting (PI) weer in gebruik wordt genomen als gevangenis", aldus burgemeester Spies. Dit goede bericht is een steun in de rug voor het personeel van de PI. Burgemeester Spies bedankt de politiek en de veiligheidsregio Hollands Midden voor de steunbetuigingen de afgelopen weken.

Burgemeester Liesbeth Spies is content dat staatssecretaris Dijkhoff besloot om de penitentiaire inrichting (PI) aan de Eikenlaan per 1 mei 2016 weer in gebruik te nemen.

De locatie Eikenlaan dreigde leeg komen te staan vanwege de aanhoudende lage instroom van gedetineerden. Dijkhoff is teruggekomen op zijn eerdere voornemen en uitte veel waardering voor de manier waarop de gemeente Alphen aan den Rijn samen met Dienst Justiële Inrichtingen en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en zich hebben ingezet voor de opvang van de vluchtelingen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.