Zomerdienst aan het Meer

Gevangenisdominee presenteert Zomerdienst

Op zondag 4 juni is de vijfde editie van de Zomerdienst aan het Meer. Dit jaar wordt de samenkomst gepresenteerd door Morris Lilipaly en Judith Bouma. Waarom zijn zij hiervoor gevraagd en wat hebben zij met het thema ‘break every chain’? Judith Bouma (40) is predikant (dominee) bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Morris Lilipaly (18) woont in Alphen heeft zijn eindexamen VWO afgerond en start na de zomer aan zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Judith vertelt: “Ik ben sinds twee jaar predikant bij de PI in Alphen. Toen ik werd gevraagd om de Zomerdienst te presenteren kende ik het evenement nog niet. Ik werk namelijk wel in Alphen maar woon er niet. Nu ik er meer van weet ben ik heel enthousiast!” Morris is een vaste bezoeker van de Zomerdienst: “Al sinds de eerste editie in 2017 zit ik vooraan bij de dienst. Ik vind het altijd heel bijzonder om met zoveel mensen in de buitenlucht te genieten van de muziek en verhalen die op het podium verteld worden.”

Het thema is ‘break every chain’. Dat klinkt als een thema waar een gevangenispredikant iets mee heeft. Judith: ”In mijn werk ben ik vooral bezig met geestelijke vrijheid. Hoe kun je je vrij voelen in gevangenschap?” En wat heeft zij persoonlijk met dit thema? “Ik weet zelf niet hoe het is om gevangen te zitten, maar wel hoe het is om je in een situatie te bevinden waarin je niet wilde zijn. Je weet niet altijd waarom dingen gebeuren, of waarom iets jou overkomt. Je krijgt er ook lang niet altijd antwoord op. En je hebt er geen controle over. Je hebt wel controle over hoe je ermee omgaat. Daar kun je wél iets aan doen."

Morris Lilipaly is eerder te zien geweest in Alphen aan den Rijn. In 2022 droeg hij bij de dodenherdenking een gedicht voor. Zo viel hij op bij de organisatie van de Zomerdienst. Morris vertelt dat De Zomerdienst aan het Meer een evenement wil zijn voor iedereen: “Gelovig en niet gelovig. En om ook bij de jongeren meer aandacht te krijgen, wilde de organisatie jonger iemand op het podium te hebben als presentator. Deze Zomerdienst kunnen bezoekers een swingend feestje verwachten, met de muziek van het ZA-EL Gospel Choir, Dwight Dissels en de Alphense rapper Divine. Ik ga mijn enthousiasme proberen over te brengen op het publiek zodat we hopelijk met z’n allen kunnen swingen!”

De Zomerdienst aan het Meer is op zondag 4 juni om 10:30 uur op het terrein van het Zomerspektakel. Toegang is gratis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!