Zomerdienst aan het Meer

Gevangenisdominee presenteert Zomerdienst

Op zondag 4 juni is de vijfde editie van de Zomerdienst aan het Meer. Dit jaar wordt de samenkomst gepresenteerd door Morris Lilipaly en Judith Bouma. Waarom zijn zij hiervoor gevraagd en wat hebben zij met het thema ‘break every chain’? Judith Bouma (40) is predikant (dominee) bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Morris Lilipaly (18) woont in Alphen heeft zijn eindexamen VWO afgerond en start na de zomer aan zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Judith vertelt: “Ik ben sinds twee jaar predikant bij de PI in Alphen. Toen ik werd gevraagd om de Zomerdienst te presenteren kende ik het evenement nog niet. Ik werk namelijk wel in Alphen maar woon er niet. Nu ik er meer van weet ben ik heel enthousiast!” Morris is een vaste bezoeker van de Zomerdienst: “Al sinds de eerste editie in 2017 zit ik vooraan bij de dienst. Ik vind het altijd heel bijzonder om met zoveel mensen in de buitenlucht te genieten van de muziek en verhalen die op het podium verteld worden.”

Het thema is ‘break every chain’. Dat klinkt als een thema waar een gevangenispredikant iets mee heeft. Judith: ”In mijn werk ben ik vooral bezig met geestelijke vrijheid. Hoe kun je je vrij voelen in gevangenschap?” En wat heeft zij persoonlijk met dit thema? “Ik weet zelf niet hoe het is om gevangen te zitten, maar wel hoe het is om je in een situatie te bevinden waarin je niet wilde zijn. Je weet niet altijd waarom dingen gebeuren, of waarom iets jou overkomt. Je krijgt er ook lang niet altijd antwoord op. En je hebt er geen controle over. Je hebt wel controle over hoe je ermee omgaat. Daar kun je wél iets aan doen."

Morris Lilipaly is eerder te zien geweest in Alphen aan den Rijn. In 2022 droeg hij bij de dodenherdenking een gedicht voor. Zo viel hij op bij de organisatie van de Zomerdienst. Morris vertelt dat De Zomerdienst aan het Meer een evenement wil zijn voor iedereen: “Gelovig en niet gelovig. En om ook bij de jongeren meer aandacht te krijgen, wilde de organisatie jonger iemand op het podium te hebben als presentator. Deze Zomerdienst kunnen bezoekers een swingend feestje verwachten, met de muziek van het ZA-EL Gospel Choir, Dwight Dissels en de Alphense rapper Divine. Ik ga mijn enthousiasme proberen over te brengen op het publiek zodat we hopelijk met z’n allen kunnen swingen!”

De Zomerdienst aan het Meer is op zondag 4 juni om 10:30 uur op het terrein van het Zomerspektakel. Toegang is gratis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.