Zomerdienst aan het Meer

Gevangenisdominee presenteert Zomerdienst

Op zondag 4 juni is de vijfde editie van de Zomerdienst aan het Meer. Dit jaar wordt de samenkomst gepresenteerd door Morris Lilipaly en Judith Bouma. Waarom zijn zij hiervoor gevraagd en wat hebben zij met het thema ‘break every chain’? Judith Bouma (40) is predikant (dominee) bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Morris Lilipaly (18) woont in Alphen heeft zijn eindexamen VWO afgerond en start na de zomer aan zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.

Judith vertelt: “Ik ben sinds twee jaar predikant bij de PI in Alphen. Toen ik werd gevraagd om de Zomerdienst te presenteren kende ik het evenement nog niet. Ik werk namelijk wel in Alphen maar woon er niet. Nu ik er meer van weet ben ik heel enthousiast!” Morris is een vaste bezoeker van de Zomerdienst: “Al sinds de eerste editie in 2017 zit ik vooraan bij de dienst. Ik vind het altijd heel bijzonder om met zoveel mensen in de buitenlucht te genieten van de muziek en verhalen die op het podium verteld worden.”

Het thema is ‘break every chain’. Dat klinkt als een thema waar een gevangenispredikant iets mee heeft. Judith: ”In mijn werk ben ik vooral bezig met geestelijke vrijheid. Hoe kun je je vrij voelen in gevangenschap?” En wat heeft zij persoonlijk met dit thema? “Ik weet zelf niet hoe het is om gevangen te zitten, maar wel hoe het is om je in een situatie te bevinden waarin je niet wilde zijn. Je weet niet altijd waarom dingen gebeuren, of waarom iets jou overkomt. Je krijgt er ook lang niet altijd antwoord op. En je hebt er geen controle over. Je hebt wel controle over hoe je ermee omgaat. Daar kun je wél iets aan doen."

Morris Lilipaly is eerder te zien geweest in Alphen aan den Rijn. In 2022 droeg hij bij de dodenherdenking een gedicht voor. Zo viel hij op bij de organisatie van de Zomerdienst. Morris vertelt dat De Zomerdienst aan het Meer een evenement wil zijn voor iedereen: “Gelovig en niet gelovig. En om ook bij de jongeren meer aandacht te krijgen, wilde de organisatie jonger iemand op het podium te hebben als presentator. Deze Zomerdienst kunnen bezoekers een swingend feestje verwachten, met de muziek van het ZA-EL Gospel Choir, Dwight Dissels en de Alphense rapper Divine. Ik ga mijn enthousiasme proberen over te brengen op het publiek zodat we hopelijk met z’n allen kunnen swingen!”

De Zomerdienst aan het Meer is op zondag 4 juni om 10:30 uur op het terrein van het Zomerspektakel. Toegang is gratis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.