Theater Castellum
Advertorial Kunst en Cultuur

Gevluchte dansers van wereldklasse verblijven week in Castellum en dansen Giselle

In augustus werken gevluchte dansers van wereldklasse een week lang dagelijks in Theater Castellum aan de grote ballet klassieker Giselle, die op 28 augustus in Theater Carré in première gaat. Deze bijzondere voorstelling is slechts in vier steden in Nederland te zien, waaronder in Alphen aan den Rijn op zaterdag 13 augustus.

Op dit moment worden op initiatief van Igone de Jongh en Senf Theaterproducties tientallen gevluchte dansers opgevangen in Den Haag. Dit gezelschap bestaat uit dansers van wereldklasse uit de nationale theaters van onder andere Kiev en Charkov, die zijn gevlucht of niet meer terug naar huis kunnen, als gevolg van de oorlog. Samen vormen zij The United Ukrainian Ballet Company, onder artistieke leiding van Igone de Jongh.  

Verblijf in Castellum

Het theater heeft zich direct aangesloten bij dit initiatief door het pand, de Fonds Alphenzaal en de kleedkamers tijdens de zomerstop beschikbaar te stellen voor de montage. “We steunen dit mooie project waar mogelijk. De Oekraïense danscultuur is een unieke samensmelting van de Franse en de Russische Ballettradities en staat op een ongekend hoog niveau. Onze steun past ook goed bij de gastvrije en inclusieve stad, die Alphen aan den Rijn wil zijn”, aldus Marcel ’t Sas, directeur Castellum. 

Giselle

Giselle is een verhaal over liefde, waanzin, verraad, dood en vergeving: alle thema’s resoneren met de omstandigheden van vandaag. Het is dan ook een unieke gelegenheid om een krachtige en ontroerende interpretatie van één van de grootste romantische balletten aller tijden te zien. De choreografie is in handen van Alexei Ratmansky, één van 's werelds grootste choreografen en tot voor kort verbonden aan het Bolshoi Theater in Moskou.  

Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, die in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.

Kaarten voor Giselle op zaterdag 13 augustus in Theater Castellum zijn nu te koop via www.theatercastellum.nl.


Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.