Alphen Beweegt

Gezonde Voorleesbrunch bij kinderopvang Partou

Op woensdagochtend 22 januari verzorgde wethouder Gert-Jan Schotanus de aftrap van de Nationale Voorleesdagen bij Partou Kinderopvang. De wethouder las de kinderen voor uit ‘Moppereend’, het prentenboek van het jaar.

De start van de Nationale Voorleesdagen begon woensdagochtend traditioneel met het Nationaal Voorleesontbijt. Bij Partou was dit vanmorgen een Gezonde Voorleesbrunch. Vooraf aan de Gezonde Voorleesbrunch verzorgde Nubia van Alphen Beweegt een opwarmer. De kinderen konden lekker dansen en bewegen op onder andere het liedje van ‘Moppereend’.

Ook Druppie was present, de mascotte voor water drinken van JOGG. Hierna las wethouder Schotanus voor aan de kinderen, die gezellig om hem heen zaten en vol bewondering luisterden. De kinderen konden hierna smullen van een gezonde brunch en een glaasje water.

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen lezen. “Voorlezen prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat en het tekstbegrip. Daarnaast is voorlezen vooral heel erg leuk!” laat Alphen Beweegt weten. Via deze campagne wordt voorlezen gestimuleerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.

Advertorial Horeca vandaag 11:24

Laat een dagschotel van De Zaak thuisbezorgen

Sinds vorige week is Grandcafé de Zaak begonnen het met thuisbezorgen van diverse dagschotels en driegangenmenu’s. De sfeer van De Zaak, maar dan thuis!

Coronavirus in Alphen vandaag 08:28

Op zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig

Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april zijn er op de zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig. Deze kramen mogen op de zaterdagmarkt staan omdat food tot de eerste levensbehoeften hoort.

Coronavirus in Alphen gisteren 21:21

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.