Pixabay

GGD gebruikt vanaf vandaag aangepaste methode voor testen van kinderen

Voor veel kinderen was het geen pretje, zo’n lange wattenstaaf in de neus. De GGD’s gebruiken daarom vanaf vandaag een aangepaste methode voor het testen van kinderen tot en met 12 jaar.

GGD Hollands Midden gebruikt, net als de andere GGD’s in Nederland, vanaf zondag 4 april geen lange wattenstaaf meer bij kinderen tot en met 12 jaar. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van een wattenstaafje dat minder diep de neus ingaat. De test wordt nog wel steeds afgenomen in combinatie met de keeltest. De afgelopen periode is het personeel van de GGD-teststraten bijgeschoold voor het afnemen van een test volgens deze methode.

De aanleiding van deze aangepaste methode is een oproep die kinderartsen in de landelijke media deden. Sinds de heropening van de scholen laten veel meer kinderen zich testen, ook kinderen van de basisschoolleeftijd. Maar niet alle ouders willen hun kind laten testen. Een veelgehoorde reden hiervoor was de wattenstaaf die te diep de neus ingaat. Aangezien uit onderzoek is gebleken dat deze methode in andere landen ook werkt, wilden de kinderartsen dat de GGD’s in Nederland hier ook op over zouden schakelen.

Voor iedereen vanaf 13 jaar verandert er niets. Zij moeten ook na 4 april een diepe neustest ondergaan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.