Pixabay

GGD Hollands Midden adviseert zorginstellingen over te stappen op chirurgische neusmondmaskers

Het aantal coronabesmettingen in de regio Hollands Midden blijft stijgen. In het kader van preventieve maatregelen om de meest kwetsbare groepen te beschermen, past GGD Hollands Midden nu het advies over het gebruik van mondmaskers in de zorg.

GGD Hollands Midden adviseert alle zorginstellingen in de regio vanaf vandaag, vrijdag 25 september, over te gaan tot het gebruik van chirurgische neusmondmaskers (type II R (spatbestendig)). Dit geldt voor alle medewerkers en bezoekers bij cliënten en patiëntencontact op minder dan 1,5 meter. Daarnaast geldt dit advies ook voor alle medewerkers die niet rechtstreeks zorg verlenen, maar wel op minder dan 1,5 meter van een cliënt/patiënt komen, zoals voor maaltijdbezorging of recreatieve activiteiten.  

GGD Hollands Midden heeft alle zorginstellingen in de regio over dit aangepaste advies geïnformeerd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).