InTeylingen

GGD Hollands Midden breidt testcapaciteit uit

Wekenlang bleef de wachttijd bij de corona teststraten in de buurt oplopen, maar nu heeft GGD Hollands Midden goed nieuws. Doordat het tekort aan testmaterialen in de laboratoria afneemt, kunnen ze de testcapaciteit nu uitbreiden.

Daar heeft het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport toestemming voor gegeven. Dit betekent dat de testcapaciteit in de regio Hollands Midden de komende twee weken wordt verdubbeld, wat neerkomt op 2400 testen per dag. Geen overbodige luxe, want GGD Hollands Midden laat weten dat de afgelopen weken niet iedereen terecht kon bij een teststraat in de regio. Zij moesten uitwijken naar teststraten in buurregio’s.

Meer testcapaciteit

Om de testcapaciteit uit te breiden, leidt de GGD nieuw personeel op en er worden nieuwe teststraten en lanen ingericht. “Zo worden er deze week 36 nieuwe personeelsleden ingewerkt die testen af gaan nemen in de teststraten. Naast een uitgebreide instructie volgen zij bijvoorbeeld ook een reanimatiecursus.” Verder is ook de verbouwing voor de teststraat in Leiden bijna gereed, die op maandag 12 oktober opengaat.

Een ‘monster’klus

Deze week bereikt GGD Hollands Midden het aantal van 100.000 afgenomen coronatesten in de teststraten in de regio. “Letterlijk en figuurlijk een ‘monster’klus”, zo laat GGD Hollands Midden weten. “Hoewel de aanleiding verre van positief is, is de GGD blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep zich bij klachten te laten testen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).